Четвъртък, 9 Май 2024

Димитър Ганев: Борисов влезе в кампанията за местния вот, ще се дистанцира от кабинета

Димитър Ганев: Борисов влезе в кампанията за местния вот, ще се дистанцира от кабинета
Публикация   18:34     27 Авг, 2023 /     akcent.bg   /     639

Животът на мнозинството е застрашен. Резултатът от местния вот могат да дадат нова конфигурация, поясни политологът.

   „Политическият сезон ще бъде доминиран от местния вот. Те дават перспектива за 4 години напред на тези партии, които успеят да завладеят достатъчно позиции“, заяви пред бТВ политологът от „Тренд“ Димитър Ганев.

  „Бойко Борисов от вчера влезе вече в кампания за местния вот. Ролята му, както и тази на ГЕРБ като цяло е на дистанция от изпълнителната власт – леко опозиционна роля, давайки си сметка, че това правителство започна и вероятно ще продължава да ерозира като обществена подкрепа и всяко асоцииране с правителството може да донася малко или много имиджова щета“, каза Димитър Ганев.

   Той е на мнение, че местният вот ще бъде решаващ за бъдещето на този кабинет „Не казвам, че отиваме към парламентарен вот. Казвам, че животът на мнозинството е застрашен. Резултатът от местния вот могат да дадат нова конфигурация“, поясни политологът. 

   Той беше категоричен, че връщането на Васил Божков няма да промени нещо във вътрешно-политически план.

   Димитър Ганев изрази съмнение да няма сделка за връщането на бизнесмена у нас, защото „изглежда странно да смениш луксозния хотел в Дубай с български арест“.

   "Да замениш луксозния петзвезден хотел в Дубай за българския арест има само две обяснения. Първото от тях е да е направена някаква сделка, но не знам с кого и какво би представлявала такава сделка. Вариант номер две - невъзможност да се остане повече на това място, на което е бил до този момент", коментира той. 
Реакцията на Бойко Борисов за завръщането на Божков в България Ганев определи като нормална. Вчера Борисов заяви: "Решил е, върнал се е".

   „Няма общо взето как по друг начин да реагира. След всяка една намеса в рамките на на това дело и на тези обвинения въобще на казуса „Божков“, може да му нанесе само някакви пасиви. Така че не виждам как по друг начин можеше да очакваме да реагира. Аз не мисля, че другите политически сили ще тълкуват завръщането на Васил Божков по някакъв по-различен начин“, обясни той.

   Не мисля че завръщането на Васил Божков поне на този етап ще размести пластовете във вътрешнополитически план, смята той.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha