Понеделник, 29 Април 2024

VIII издание на младежкия турнир по плуване „Александър Русев“ събра 10 отбора от страната

VIII издание на младежкия турнир по плуване „Александър Русев“  събра 10 отбора от страната
Публикация   17:51     26 Авг, 2023 /     akcent.bg   /     981

   Стартира осмото издание на младежкия турнир по плуване „Александър Русев“, в което участват 97 деца от 10 отбора от страната. Той се провежда в рамките на два дни – 26 и 27 август, на открития плувен комплекс „Дунав“. Организатор на спортното събитие е едноименната фондация в памет на отишлия си рано Александър Русев.

   На откриването на състезанието присъства и кметът на Община Русе Пенчо Милков, който приветства организаторите и председателя на фондацията Илиян Русев-Скури, участници и зрители.

   „Пожелавам на всички млади състезатели да дадат най-доброто от себе си и нека този турнир се превърне в своеобразен празник на силата на волята, издръжливостта и спортсменския дух“, каза Милков. Той се обърна с призив и към всички присъстващи да подкрепят благородната кауза на Илиян Русев за изграждането на спортно-рехабилитационен център в помощ на деца с увреждания.

    В състезанието участват русенските отбори на „Локомотив“, ‚Ирис“, „Далян“ и Ученическа спортна школа (УСШ), както и представители на още 6 клуба - от София, Варна и Силистра.

   В първия ден от надпреварата плуваха две възрастови групи - „А“, в която участват млади състезатели, родени 2014-2015 г., и група „В“ – родени съответно 2012-2013 г. В неделния ден началото на състезанието ще бъде от 9:30 часа, като тогава ще участват три щафети и са предвидени стартове и в индивидуалните дисциплини.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha