Понеделник, 29 Април 2024

Левски успя срещу Айнтрахт след късен гол на Асими Фадига в добавеното време

Левски успя срещу Айнтрахт след късен гол на Асими Фадига в добавеното време
Публикация   08:00     25 Авг, 2023 /     akcent.bg   /     1029

   Отборът на Левски завърши 1:1 с Айнтрахт (Франкфурт) в първия мач от плейофа за влизане в групите на Лигата на конференциите. Пред близо 40 хил. привърженици на Националния стадион "Васил Левски" "сините" играха достойно срещу именития си съперник, като губеха в резултата до 95-ата минута, когато резервата Асими Фадига вкара страхотен гол от разстояние, за да остави развръзката за реванша в Германия след седмица.

   След равностойни начални пет минути, гостите от Франкфурт поведоха при първата си сериозна възможност. Ерик Дина Ебимбе отне на Асен Митков и стреля, а Пламен Андреев спаси, но топката стигна до Марио Гьотце, който подаде на Рандал Коло Муани, а той от близко разстояние не сбърка. Попадението беше прегледано от системата за видеоповторения (VAR) за нарушение срещу Митков и за засада на Гьотце, но въпреки това голът беше признат.

   Последваха добри минути за Левски, които първо в 20-ата минута можеха да изравнят чрез Джавад Ел Джемили, но изстрелът му от пряк свободен удар мина над вратата. След това пък добра атака от ляво завърши с прострелно подаване на Уелтън за Роналдо, който обаче пропиля страхотна възможност, като не успя да намери топката от близка дистанция и я прати право в ръцете на Кевин Трап. След паузата Левски отново бе по-активният отбор, като Уелтън бе близо до изравняване в 70-ата минута, но ударът му мина покрай вратата на гостите.

   "Сините" обаче продължиха да вярват и бяха възнаградени в самия край на добавеното време. Влезлият от пейката Асими Фадига получи топката и изстреля истински снаряд по посока вратата на Айнтрахт, който се оказа невъзможен за спасяване от Трап.

   Така Левски се добра до престижен резултат в първия мач срещу носителя на трофея от Лига Европа за 2022 година, вкарвайки гол в продължението в четвърти мач от квалификациите на Лигата на конференциите. Те имаха късни попадения и в двата мача с Шкупи, както и в реванша с Апоел (Беер Шева). Реваншът между двата състава е идния четвъртък, 31 август, от 21:30 часа българско време. Костов и компания няма да играят дотогава, тъй като двубоят им с Арда от efbet Лига бе отложен. Айнтрахт гостува на Майнц 05 в Бундеслигата тази неделя.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha