Десните партии масово опровергават самохвалства на кандидат за кмет

Десните партии масово опровергават самохвалства на кандидат за кмет
Публикация   17:32     21 Авг, 2023 /     akcent.bg   /     1225

Сайтове подали непроверена информация, публикували на доверие на саморекламиралият се кандидат

   С изненада прочетохме тиражираната информация в материал, публикуван в местен сайт на 21.08.2023 в 10:17 ч. и озаглавен: „Десните партии издигат Българинов за свой кандидат за кмет в Русе“, както и в друг от 23.07. със заглавие „Партиите вече готвят имена на кандидатите за кмет на Русе“.

   Публикациите съдържат невярна информация, която  се свързва със СДС. Още самото заглавие на статията е подвеждащо за обществеността. В материала се твърди още, че „на среща между СДС, ГЕРБ, „Гергьовден“, КОД, Новото време, ССД е коментирана възможността за обща номинация, както и конкретното име.“

  Ръководството на общинската организация на СДС използва правото си на опровержение, за да направи уточнение.

   След проведено общинско събрание, местната структура има номинации за кандидат за кмет, които се обсъждат. Предстои да проведем срещи с представители на политическите партии от център-дясното пространство, като ще им предложим конкретни кандидатури, които те евентуално да подкрепят или не. Ще обсъдим и техните предложения за кандидат за кмет и ще вземем решение. Идеята е център-дясно да се обедини около силен кандидат за кмет на Русе, но конкретно име на този етап не е обсъждано.

   Във връзка с публикация в местен сайт на 21.08. със заглавие: „Десните партии издигат Българинов за свой кандидат за кмет“ и в друг от 23.07. със заглавие „Партиите вече готвят имена на кандидатите за кмет на Русе“ „Движение Гергьовден“-Русе

   Във връзка с тиражираната невярна информацияизползва правото си на опровержение. Изнесената информация в статиите е неточна и не отговаря на истината. Нямаме обяснение защо името на местната организация е посочено в публикацията.

   С нас не са провеждани разговори за конкретна кандидатура за кмет на Русе, а за евентуална такава. Местната организация на „Движение Гергьовден“ все още не е взела решение ще издигне ли свой собствен кандидат на предстоящите местни избори в Русе или ще подкрепи предложението на друга политическа организация, ако получим подобна покана. Членовете и ръководството на „Движение Гергьовден“ тепърва предстои да осъдят тази тема, за да вземат най-правилното решение за местната организация.

   При поискан отговор от медията- вестник от партийната централа и е отговорено, че това е заявил въпросния кандидат. Странно как претендиратищите за професионализъм сайтове не са се обърнали към нито към една от споменатите в текстовете партии, коментира местният лидер на СДС Станимир Станчев.

    Иначе поредното разпространяване на непроверени и фалшиви новини намирисва на нечитна  и евтина предизборна  кампания.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още