Повече от 50 участника от региона си включиха в Народните борби за празника на Сливо поле

Повече от 50 участника от региона си включиха в Народните борби за празника на Сливо поле
Публикация   15:25     21 Авг, 2023 /     akcent.bg   /     460

   На 20.08.2023 година се проведиха традиционните народни борби в гр. Сливо поле.  Над 50 пехливани от Исперих, Дулово, Глоджево, Търговище и Сливо поле мериха сили на тепиха. Децата бяха разпределени в 6 категории, момчетата- в пет и кадетите- в четири. Това разказа пред Акцент.БГ треньорът на СК "Дунав" Димитър Каменов.

    За първи път взеха участие най- малките от подготвителната група на отбора домакин СКБ „Дунав Сливо поле, като направиха демонстративни схватки и показаха какво са научили в периода от обновяването на спортната зала, което е факт благодарение на кмета на Община Сливо поле Валентин Атакасов и и общинското ръководство.


Всички участници класирали се на призови места получиха грамоти, медали и  парични награди осигурени от Община Сливо поле и спонсори на мероприятието.

   Награди получиха момичетата и кадетките на отбора домакин, които постигнаха завидни резултати на провелите се републикански шампионати, като две от тях завоюваха два сребърна медала на Балканското първенство в град Серес в Гърция.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha