Тръмп отказа да участва в телевизионни дебати

Тръмп отказа да участва в телевизионни дебати
Публикация   09:07     21 Авг, 2023 /     akcent.bg   /     527

Бившият президент има убедителна преднина в допитванията относно първичните избори на републиканците

   Първият телевизионен дебат преди първичните избори на "Републиканската партия" в САЩ ще се проведе без участието на бившия американски президент Доналд Тръмп, предаде ДПА, като се позова на негово изявление в социалната му мрежа "Трут соушъл".

   "Обществеността знае кой съм и какво успешно президентство имах", написа снощи Тръмп социалната мрежа, на която е съосновател.

   "ЕТО ЗАЩО АЗ НЯМА ДА УЧАСТВАМ В ДЕБАТИТЕ!" - така продължи Тръмп, изписвайки цялото изречение само с главни букви, като добави, че ще стои настрана не само от първия дебат на републиканците тази сряда, но и от по-нататъшните вътрешнопартийни телевизионни дебати на партията си.

   Написаното снощи от Тръмп не е изненада. По-рано американски медии съобщиха, позовавайки се на запознати с въпроса, че той няма да присъства и вече бе посочил, че няма да участва, пише БТА.

   Появиха се догадки дали вместо това Тръмп не възнамерява да даде интервю за Тъкър Карлсън, уволненият насколо бивш водещ в телевизия "Фокс нюз". Това би било публично оскърбление за Републиканската партия и за дясната телевизионна станция, отбелязва ДПА.

   Губернаторът на Флорида Рон Десантис, бившият вицепрезидент на САЩ Майк Пенс и бившата губернаторка на щата Южна Каролина Ники Хейли са поканени за участие в дебата. Първичните избори на Републиканската партия ще се проведат от януари до юни 2024 г., след което президентските избори ще бъдат през ноември.

   Тръмп има убедителна преднина в допитванията относно първичните избори на републиканците. Засега изглежда, че съдебните дела срещу него не са навредили на бившия едър бизнесмен в областта на недвижимите имоти. Тръмп е първият бивш президент в историята на САЩ, който се изправя пред съда за предполагаеми престъпления. Срещу него има повдигнати десетки обвинения.

Тагове : Тръмп , дебати , ТВ ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha