Вторник, 14 Май 2024

Сливо поле танцува и пя под ритмите на ФТТ ,,Найден Киров,, и Берковската духова музика

Сливо поле танцува и пя под ритмите на ФТТ ,,Найден Киров,, и Берковската духова музика
Публикация   09:40     20 Авг, 2023 /     Текст и снимки: Румен НИКОЛАЕВ   /     2112

Кметът Валентин Атанасов определи богатата панаирна програма като заслужен подарък за жителите и гостите на празника

  Много емоции, веселие и настроение предложи и тази година традиционният Сливополски панаир в продължение от 17 до 20 август. Богата артистична и музикална програма събираше през тези дни по няколко хиляди - жители на 11-те населени места в Община Сливо поле, завърнали се от гурбет с техните семейства, гости на традиционния харесван все повече празник.

   Като своеобразна кулминация може да се определи вчерашната вечер, когато сред глъчката от богатото разнообразие на атрактивни и забавни атракциони кметът на Сливо поле Валентин Атанасов се обърна към присъстващите с емоционално обръщение:

За мен, като кмет на Община Сливо поле, от особено значение е фактът, че вече 8-ма година сме заедно в емоцията и настроението на празника, заедно в работата, която вършим за доброто на хората от нашите населени места.

  За тези години се убедих, че истинската и най-голяма ценност на района ни - това сте Вие- неговите жители.!

 Отговорността ми къв Вас е дълг за запазване на построеното, надграждане на направеното досега и предаването на родолюбивия дух и традиции на поколенията след нас.

 Миналата година бе с много предизвикателства за Община Сливо поле- работихме в условията на липса на бюджет, на нарастваща инфлация. На фона на растящите цени на ток, горива и материали кметският екип успя да продължи изпълнението на Програмата за развитие.

  Продължихме да изпълняваме спечелените проекти и да печелим нови, които да превръщат средата за живеене в предпочитана. С действията си не спираме да решаваме проблемите на жителите на всичките населени места и да работим за интересите на хората.

... Благодаря на хората от всички професии, които със съвестното си и професионално изпълнение на задълженията влагат част от себе си за общата кауза- Община Слево поле като едно по-добро място за живеене.

 ... Да бъдем здрави, да вярваме в доброто , да пазим свято традициите си, за да бъдем все така толерантни помежду си, да подкрепяме младите, да се грижим за хората в неравностойно положение., да развиваме талантите на хората с творчески потенциал!

 Нека всеки нов ден да бъде осветен от чистотата на духовните ни ценности! Нека любовка към родния край ни събира всяка година, защото тя е по-силна от всичко.

 

   Впечатляващ концерт поднесе фолклорният танцов театър "Найден Киров" с главен художествен ръководител Богдан Донев. Нямаше изпълнение, което да не бе изпращано с бурни аплодисменти, но финалът на концерта с танца "Хърцои се женят" доказа класата на танцовата формация.

  Програмата откриха Каба гайди... Следваха фолклорни изпълнения на сестри Костадинови и въодушевяващите ритми на Берковската музика. Всичко това бе своеобразен подарък на Община Сливо поле към жителите на района, реализиран с подкрепата на признателни спомоществователи.

  Традиционно вечерта приключи с пищна празнична заря, която прибави допълнително емоции на присъстващите на концертната площадка.

  Днес гостите на Сливо поле може да наблюдават на градския стадион Народни борби с участие на пехливани от цяла Северна България, а вечерта родопският славей Николай Славев ще закрие празничния маратон.

  

Тагове : панаир ,


Коментари

  •     Олджан 

    Просто нямам думи беше перфектно!❤️????

Коментирай

   captcha

Прочети още