Понеделник, 29 Април 2024

Няма случайности: всяка среща е послание от Бога

Няма случайности: всяка среща е послание от Бога
Публикация   19:44     18 Авг, 2023 /     akcent.bg   /     578

Всеки е важен дори в случаите, когато неговият път се пресича с нашия само за миг

   Всяка среща или мимолетно познанство има своята цел.

   Понякога се нуждаем от хора, които да ни пробудят и да ни помогнат да променим посоката на живота си; понякога имаме нужда от хора, които да ни развеселят и да ни напомнят, че сме живи. Някои от тях ще вървят с нас през целия път, а други ще бъдат просто случайни минувачи.

   Не е необходимо да знаем дестинацията на всеки пътник, който влиза в контакт с живота ни.

   Целият свят е съставен от своеобразни нишки и всяка една отразява всеки от нас. Всички наши животи си влияят един на друг. Понякога си мислим, че това взаимодействие е сведено до минимум, но промяната в съзнанието ни настъпва, когато осъзнаем, че нищо в живота ни не се случва от само себе си.

Не всичко ще се задържи за дълго. Има срещи, които ще ни предпазят от отрицателни, понякога дори плачевни ситуации (макар и тази първоначална среща също да е натоварена с негативизъм). Има хора, които ще ни станат близки приятели и ще се появят, когато имаме най-голяма нужда от тях. Друг човек пък ще разкрие в нас способността да обичаме. Понякога Вселената ни изпраща хора, които да ни помогнат, дори и това да са напълно непознати, хора, които (привидно) нямат никакво значение за нас.

    Не можем да предвидим бъдещето, но можем да забележим подобни житейски изненади.

   Хората, които трябва да ни пробудят, са онези, които не идват при нас на мига. Първоначално те се появяват за кратко, след това ни навестяват отново след известно време. Понякога се превръщат в нашата втора половина, в сродната ни душа.

   Те са тези, които могат напълно да променят живота ни - хората, които ни напомнят кои сме.

   Човек често се губи по житейския си път - това е нормално. В суматохата на ежедневието забравяме кои искаме да бъдем, какви са истинските ни мечти, забравяме действителната ни същност. Просто се увличаме в зрелостта, окачваме куп отговорности върху себе си, потискаме чуждите очаквания и отговорността за всички и всичко. В случая дори не става въпрос за това къде работиш или в кой град живееш, а за душата ти и вътрешния ти мироглед.

   Всеки е важен дори в случаите, когато неговият път се пресича с нашия само за миг.

   Ще има моменти, когато сърдечен разговор с напълно непознат човек ще бъде изпълнен с такава топлина, каквато отдавна не сте изпитвали никога при общуването с хората около вас. А може някой случаен минувач просто да ви се усмихне. Всичко това е проява на Бога.

   Всяка среща има своя смисъл, дори и този човек да не остане с нас за дълго време. Всичко в този свят има смисъл. А самият живот е невероятно непредсказуем, защото никога не знаем кога ще срещнем някой, който ще промени живота ни.

   Пътуването е завладяващо и ако искате да стане лесно и интересно, трябва да си позволите да живеете.

Източник: cluber.com.ua



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha