Понеделник, 29 Април 2024

Лудогорец разгроми Астана с 5:1 и ще играе групи

Лудогорец разгроми Астана с 5:1 и ще играе групи
Публикация   08:13     18 Авг, 2023 /     akcent.bg   /     992

Дъжд от голове заля казахстанците

   Лудогорец разгроми Астана с 5:1 на „Хювефарма Арена“ в мач-реванш от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Българският шампион отстрани казахстанците с общ резултат от 6:3 и със сигурност ще играе в групите във втория или третия по сила клубен европейски турнир. В плейоф за влизане в групите на Лига Европа Лудогорец ще се изправи срещу нидерландския гранд – Аякс.

   Бърнард Текпетей изведе Лудогорец напред в резултата в 25-ата минута, но последва мигновен отговор от Астана след попадение на Дембо Дарбо четири минути по-късно. „Орлите“ обаче вкараха три гола в началото на второто полувреме, Якуб Пьотровски се разписа на два пъти, а Текпетей добави още едно попадение. Кирил Десподов вкара последния гол за българския шампион в 67-ата минута.

   Лудогорец започна по-активно в първите минути на двубоя. Кирил Десподов центрира в наказателното поле на Астана в 5-ата минута. Там Руан Секо свали топката за свой съотборник, но настана карамбол, от който се възползва Бърнард Текпетей, но ударът му бе неточен.

   Осем минути след началото на мача Кирил Десподов подаде към Якуб Пьотровски, който стреля от дистанция, но право в ръцете на вратаря на Астана. 

   Пьотровски изведе Кирил Десподов зад гърба на отбраната на Астана в 13-ата минута. Капитанът на Лудогорец шутира от движение, но Йосип Чондрич се намеси. Последва центриране от корнер, след което Оливие Вердон отправи изстрел от втора греда, но отново стражът на Астана се намеси.

   Аслак фон Витри комбинира с Бърнард Текпетей, който с финт премина през Жарко Томашевич и си отвори пространство за удар. Ганайското крило на Лудогорец шутира с левия си крак към долния десен ъгъл на вратата на Астана, не оставяйки никакви шансове на Йосип Чондрич да отрази в 25-ата минута на срещата.

   Само след четири минути Астана отговори на предизвикателството на Лудогорец. Степан Лончар изведе по лявото крило Фабиен Урега, който центрира на първа греда. Там Дембо Дарбо се справи с Оливие Вердон във въздуха и реализира с глава, за да възстанови паритета.

   Руан Секо отне топката на стража на Астана в 36-ата минута, а Кирил Десподов успя да се възползва от създалата се ситуация и да шутира с първото си докосване, но право в ръцете на Йосип Чондрич.

   Лудогорец успя да вкара гол от съблекалнята на Астана на страта на второто полувреме. В 47-ата минута Якуб Пьотровски остана с пространство пред себе си и шутира от далечна дистанция. Топката рикошира в гърба на футболист на Астана и коварно влезе в долния ляв ъгъл на вратата.

   Бърнард Текпетей успя да изпревари Душан Йованчич и му отне топката в 50-ата минута. Ганайското крило на Лудогорец комбинира на двойно подаване с Руан Секо, след което премина през трима футболисти на Астана чрез дрибъл. Текпетей шутира от границата на наказателното поле в горния ляв ъгъл на вратата на казахстанците и не остави никакви шансове на Йосип Чондрич да отрази.

   Кирил Десподов напредна по дясното крило на нападението и центрира по земя в наказателното поле, където Аслак Фон Витри засече, но ударът му бе твърде слаб, за да затрудни стража на Астана в 56-ата минута.

   Лудогорец и за момент не спря с натиска си в следващите минути. Кирил Десподов центрира от корнер в 58-ата минута в наказателното поле на Астана, където Ноа Сонко Сундберг засече с глава, но напречната греда. Пьотровски бе на правилното място в правилния момент, за да засече топката за четвърти път във вратата, пазена от Йосип Чондрич.

   Руан Секо изведе Кирил Десподов зад гърба на отбраната на Астана в 67-ата минута. Капитанът на Лудогорец се справи с опеката на Жарко Томашевич, след което хаднокръвно опъна мрежата на казахстанците, за да вкара петото попадение за шампиона на България в двубоя.

   В 76-ата минута на двубоя Душан Йованчич задържа откъсващият се Якуб Пьотровски, заради което получи втори жълт и респективно червен картон от Антъни Тейлър. Така Астана трябваше да доиграе двубоя с човек по-малко на терена.

   Марин Томасов излезе на чиста позиция в наказателното поле на Лудогорец в 81-ата минута, след което отправи изстрел към средата на вратата на Лудогорец. Симон Слуга обаче внимаваше и отрази.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha