Понеделник, 29 Април 2024

След 100 минути драма: ,,Левски,, победи ,,Апоел Беер Шева,,

След 100 минути драма: ,,Левски,, победи ,,Апоел Беер Шева,,
Публикация   07:56     18 Авг, 2023 /     akcent.bg   /     879

Сините продължават напред в Лигата на конференциите

   Левски се класира за плейофния кръг в турнира Лига на конференциите след драматична победа с резултат 2:1 израелския Апоел Беер Шева в мач-реванш от третия квалификационен кръг на турнира Лига на конференциите. Уелтън откри резултата в 15-ата, но българският национал Йоан Стоянов изравни в 79-ата минута. Когато вече всички очакваха продълженията на сцената излезе Роналдо, който донесе успеха на "сините" в шестата минута от добавеното време.

  По този начин българският тим ще се изправи срещу германския Айнтрахт Франкфурт на крачка от групите на надпреварата.

                                                             

   Първият мач в Израел завърши наравно 0:0 и всичко бе решено с голяма драма в София. "Сините", които бяха подкрепяни от пълните трибуни на "Герена", стартираха ударно и откриха резултата след четвърт час игра. До края на полувремето Апоел опита да натисне, но неуспешно. През втората част тимът от Беер Шева продължи да търси изравняването и го намери чрез българина в своя състав, който се разписа с красиво воле. В самия край на двубоя обаче Роналдо буквално "взриви" публиката с победен гол в последните секунди от даденото от съдията продължение.

   Възпитаниците на Николай Костов показаха страхотен дух и характер, като доказаха, че са си взели поуките от миналата година, когато на същата фаза, отново на "Георги Аспарухов", загубиха от малтийския Хамрун Спартанс след изпълнение на дузпи. Такъв сценарий обаче тази вечер отсъстваше и "сините" вече мечтаят за участие в груповата фаза на европейски клубен турнир за първи път от 2010-а година насам, когато играха в Лига Европа. В същата година за последно столичани отстраниха два или повече отбори в квалификациите.

   Така, следващият мач за Левски ще бъде именно срещу германския Айнтрахт Франкфурт в плейофа следващия четвъртък, но на Националния стадион "Васил Левски", след като мачът им срещу Пирин Благоевград от шестия кръг на efbet Лига през уикенда беше отложен.

   Старши треньорът на Левски - Николай Костов, предприе две промени от първата среща, като Патрик-Габриел Галчев замени контузения Марин Петков отдясно на отбраната пред вратаря Пламен Андреев, а Кристиан Димитров се завърна сред титулярите за сметка на Келиан ван дер Каап. Хосе Кордоба и Вандерсон Цунами пък бяха останалите играчи в защитния вал. Асен Митков, капитанът Андриан Краев и Дарлан оформиха тройката в халфовата линия, докато бразилците, Роналдо, Рикардиньо и Уелтън водеха атаката на тима. Любопитното бе, че за първи път в своята история Левски излезе с петима бразилци на „Герена“ от първата минута. Освен Петков и Жереми Петрис не бяха на неразположение за мача.

    За Апоел Беер Шева от първата минута стартира българският национал Йоан Стоянов по левия фланг на израелците и беше един от най-дейните за своя отбор, като освен гола пропусна и още една добра възможност.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha