Четвъртък, 9 Май 2024

Академик Белоев със звезден рожден ден в деня на Успение Богородично

Академик Белоев със  звезден рожден ден в деня на Успение Богородично
Публикация   17:26     15 Авг, 2023 /     akcent.bg   /     1640

Всеобщо бе признанието за приноса му за развитието на университета и на Русе

  Снимки: Румен НИКОЛАЕВ  

На днешния голям християнски празник Успение Богородично ректорът на Русенския университет акад. Христо Белоев празнува 65-ия си рожден ден. На тържеството в Канев център се събраха, за да го поздравят, гости от страната и чужбина, представители на академичната общност, на местните власти, ръководители на държавни и регионални институции, директори на средни училища, бизнес партньори и медии.



   Поздравления към рожденика отправи кметът Пенчо Милков, който пожела нови успехи в работата му за благоденствието на Русе и региона, защото неговите победи са и победи за гражданите на Русе. Статуетка на богинята на победата Нике, изработена от скулптура Георги Радулов, бе връчена от името на общинското ръководство. Областният управител  Данаил Ковачев изрази увереност, че заедно ще работят за развитието на партньорството между двете институции, като гаранция за подобряване на социално-икономическата среда на региона. Председателят на район Тараклия, Молдова - Иван Паслар изрази дълбока признателност и благодарност за успешното взаимно сътрудничество в областта на образованието и културата и връчи на акад. Белоев Почетен знак на район Тараклия и Поздравителен адрес от Ректора на ТДУ "Гр. Цамблак“ - Мария Паслар.

  

Ректори на университети в страната - партньори на Русенския университет, както и проф. Любен Тотев, Председател на Съвета на ректорите (2016 - 2020 г.) също поднесоха своите поздравления и изтъкнаха ролята на акад. Белоев и Русенския университет сред висшите училища в България и чужбина.

   Акад. Белов беше поздравен сърдечно от ректорското и деканското ръководство, които го отличиха като един от "строителите, вдъхновителите и мечтателите“ на Русенската Алма матер.



   По повод на забележителната годишнина, поздравителни адреси до академик Белоев изпратиха президентът на Р България  Румен Радев, министър-председателят - акад. Николай Денков, проф. Галин Цоков – министър на образованието и науката, министърът на труда и социалната политика – д—р Иванка Шалапатова, министърът на икономиката и индустрията – Богдан Богданов, кметове на общини, областни управители, ректори на университети, институции, организации и медии .



   Изпълнения на трио “Сопрано", децата от група "Слънчеви ноти“ с ръководител Наталия Константинова, академичен хор "Сексагинта Приста“ с диригент Пламен Георгиев и студентските клубове допринасяха за доброто настроение на гостите.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha