Четвъртък, 9 Май 2024

Калните предизборни борби започнаха с привкус на медиен рекет

Калните предизборни борби започнаха с привкус на медиен рекет
Публикация   07:25     23 Авг, 2023 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     1721

Медийният рекет не е нещо ново за Русе, но този път е в непознати досега размери. На съда всичко е ясно. Да влезе убития.

   Не зная каква кампания очакват русенци за предстоящите местни избори, но отсега се вижда началото на едни кални борби, примесени този път с откровен медиен рекет. Със сигурност организаторите са кандидати за местния парламент, в който отново ще влязат 51 знайни и незнайни русенци, въпреки резултатите от Преброяването 2021.

    Онези, които вече са на тепиха, по-скоро до тепиха и задкулисно чрез новопоявилият се в публичното пространство Ан*с  акат нискоразрядни елементарни пасквили. Впрочем, някои винят пришълеца, че с писания и стил от преди 20 години гледа да се сдобие с някой лев. Освен захранката, която му дават съвременните Дочоолу и Гочоолу. Вече известни са трима от посетените, на които им е предложена услуга за окалване на опоненти на определена цена. В момента те се колебаят дали да уведомят за своеобразния рекет органите на реда.

 Добре е русенци да са наясно кой и каква музика поръчва и какви средства използва, за да долази до властта.

    Първичните изяви на появилият се на хоризонта драскач повтаря стила и почерка на изгубилата се в последно време друга “медия”, която бе съдник на обществения и икономически живот през погледа на един свой благодетел. Жалкото е, че елементарният подход на изнудване на избрани фирми и институции издава поръчителството и показва низки страсти. Явно и разбираемо финансова подкрепа на новото “перо” идва от протегналите се неистово към властта, като захранват само половината от фактите, като несподелената всъщност повтаря първата, но неудобна за споделяне.

   Става ясно, че целта на праведника  също е “железен договор” , неуспял да получи. Всъщност и затова е бил "освободен" от предишния си работодател, заради това, че е слугувал вече на новия си благодетел.

  И сега нещата се повтарят. Явно Благолажът на Елин Пелин е бил прав, като е казал, че хората искат да бъдат лъгани. Не искат да чуват истината. Затова се намират и разни гурбетчии, ползващи “информация” на промъкнали се в парламента благодарение на Hi-Fi клас популизъм и на нови благодетели, заради които е загубил досешната си работа..

  Сещам се, как някои “борци” за власт /като не се стига до друга/, става и местна, като куртизантки обикалят партийните листи на всякакви знайни и незнайни абревиатури с най-малката цел- да се доберат за карта за банкомата и карта на общински съветник.

  Най-често безпристрастните и многообещаващи кандидати да оправят всички избиратели се превръщат в безлични послушни пръстчета, безмозъчно натискащи бутона за гласуване.

  Не зная някой дали е обръщал внимание, но в Русе и областта не се чу позиция или дума, камо ли коментар, за обществените злободневни теми и/или проблеми от местните избранници.

  Няма как Русе да просперира, след като електоратът дреме в безсилие, продремвайки и подминавайки ставащото около него.

  Десетки са безпринципните гласувания от страна на общинските съметници, които променят убежденията си часове преди да гласуват.

  Затова и звучи грозно темата за курвалъка- просто почти няма област, в която да отсъства. А пък се оказа доста нелицеприятна дума, особено за обществени дейности, които покриват критериите, за да бъде използвана.

   Кой каквото да говори, в момента за мен няма друг политик, който да има топките на Вежди Рашидов, заявявайки гласно /без съмнение доста грубо/, че царят е гол.

   За да има промяна, и то на изборите, на местните избори, е добре избирателят да прогледа и види своя представител, като преди това определи интересите си и да заяви очакванията си..

   Фекалните води ще се отмият, както и голямото президборно плюене и каляне. Всъщност .... стратегията на героите от времето на Алеко от преди повече от 100 години може някъде да работи, но, вярвам искрено- едва ли ще впечатли русенци, жителите на Малката Виена.

  Единственото, което бих казал е- нека този път РАЗУМЪТ надлеее. Защото съвсем на място може да се каже- на съда всичко е ясно- да влезе убития.

 



Коментари

  •     Богданов 

    Преди десет години,избирателите за кмет и общински съветници в Русе,наброяваха 164.000.Тогава избирахме 51съветници.Днес същата бройка,кьораво и сакато,при 133.813 жители,отново са тръгнали към "ковачницата" на наредби с които да управляват градът ни.Има ЦИК,има и СИК,дали ще има корекция на бройката 51,паживьом овидим!

Коментирай

   captcha