Двама са заловени от полицията с наркотици и случаите се разследват

Двама са заловени от полицията с наркотици и случаите се разследват
Публикация   18:21     07 Авг, 2023 /     akcent.bg   /     606

В мъжко портмоне в дамската чанта на пътничка на 24 г. е намерен метаамфетамине.

   В единия случай на 3 август екип на Второ РУ, при извършване на обход в района на Полигон – Русе, е установил паркиран лек автомобил БМВ Х3 и група лица до него. Последвала е проверка, при която е установен собственикът на колата – мъж на 33 г. Той бил видимо притеснен и на зададен въпрос от униформените, дали в автомобила има нещо незаконно, мъжът сам отворил нишата на подлакътник в купето, където им посочил две топчета от суха тревна маса, за които обяснил, че са с марихуана и им ги предал доброволно.

   Случаят е документиран по описа на Второ РУ, като е образувано бързо производство за престъпление по чл. 354а, ал. 3, т. 1 от НК.

   Другият случай е от 5 август, когато 5-10 минути след полунощ на бул. Липник в гр. Русе е извършена полицейска проверка на автомобил с марка "Мерцедес", модел „CLK 270cdi“  с русенска регистрация. В хода на полицейските действия е установено, че в мъжко портмоне в дамската чанта на  пътничка на 24 г. има наркотик -  1 пакетче кристал. Станало още ясно, че портфейлът е на водача на лекия автомобил 30-годишен мъж, който е предал на полицаите пакетчето с кристалообразно вещество за нуждите на разследването. При полеви наркотест кристалът е реагирал положително на метамфетамин.

   Образувано е досъдебно производство по описа на Първо РУ, за извършено престъпление по чл.  354а, ал. 3, т. 1 от НК.

          



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha