Дългото привличане между „Гергана” и Светослав Янков прерасна в професионална отдаденост

  Дългото привличане между  „Гергана” и Светослав Янков прерасна в професионална отдаденост
Публикация   08:45     07 Авг, 2023 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     3104

Четиризвездният хотел е сред 25-те най-добри в света, предлагани от Schauinsland Reise и 5-та награда за БГ на най-престижната немска платформа holidaycheck.de

   Светослав Янков е управител на хотелски комплекс „Гергана бийч” вече втора година. Той е един от служителите на курортното селище „Албена”, който е достигнал до мениджърския пост, тръгвайки от най-ниското изпълнителско ниво.

     Роден е през май 1986 г. в Добрич.

   Първите му срещи с курортния комплекс „Албена” са от детските години, когато е посещавал басейните на някои хотели, а започва за първи път работа като ученик.

  През 2003 година е назначен като пиколо в ресторант „Ком”. Следващата година е в „Ралица” и от 2005 година започва като пиколо в хотел, все още ученик.

  В студентските си години също с удовлетворение работи като пиколо в хотел „Нона” , а след това- в „Гергана”.

   Завършил е в СА „Д.И. Ценов” в Свищов бакалавърска степен „Счетоводство и контрол”, а магистърска – „Банков мениджмънт”.

  Странно е  донякъде как се съчетават тези доста сериозно звучащи дисциплини и туризмът, липсва връзка между тях като философия, до голяма степен, но явно точните науки помагат при правилно вземане на управленски решения.

   Всъщност привличането към туризма идва от летните месеци като студент, през които Светльо работи в „Албена”, за  да си помага финансово. С времето разбира, че работата тук му харесва. Работил е и по специалността „Счетоводство и контрол”, но не го въодушевява да бъде постоянно на стол, на едно място.

  За него удоволствието от работата намира в контактите с хората, с гостите, както и в движението, в решаване на ежедневните проблеми.

  От 2022 година вече е назначен за управител на хотел „Гергана бийч”. Тази година за първи път се предлага продуктът ултра ол инклузив.

    В момента гости на хотела са 800 души, т.е. работи с пълен капацитет. Сезонът при нас е доста силен, споделя младият мениджър. Така е от първите дни на юни. За някого може и да е изненадващо, но въвеждането на ултра он инклузив се приема доста добре от гостите, независимо от малко по-високата цена за нощувка.

  Тук вече са включени вносни напитки, коктейли, мини бар, както и използването на личен сейф. Лоби барът работи денонощно с ултра ол инклузив напитки.

   В момента в хотела почиващите около 70 на сто са германци.

                                  

    Четиризвездният хотел „Гергана“ във ваканционно селище „Албена“ спечели миналата година сертификат „Partner of excellence” от немския туроператор Schauinsland Reisen. Също хотелът спечели 5-та награда за България на най-престижната немска платформа за отзиви holidaycheck.de

  „Гергана” отвоюва името си на клубен хотел. Това според Светослав се дължи основно на качеството на продукта, който се предлага. Хотелът е с уникална локация- разположен е в природния резерват Балтата, на първа линия, на самия плаж.

   Към това трябва да се добави предлагането на качествени храни и напитки в ресторанта, обслужването, чистотата, която се поддържа.

                               

Богата и разнообразна аниматорска програма прави почивката забавна и харесвана от малки и големи.    

Всичко това води и до промяна на предпочитанията на все по-голяма част от гостите с предлагането на по-качествен продукт. Значително са намалели онези, за които пълните чинии с храна е знак на ориенталска култура, както и шумните компании.

 Разбираемо е. Увеличаването рейтинга на хотела доведе до много повече ранни записвания на немски туристи. Това естествено ограничи поради липса на места броя румънски туристи, които почиват този сезон.

  За Светослав длъжността на управител на хотелския комплекс никога не е била цел. Приемал е работата си в „Албена” като нещо временно, приятно, харесвал е колектива, с който е работил. Именно хората, с които и сега работи, до голяма степен го карат да се връща всяко лято тук.

  Светльо все още не е женен. Има приятелка, но засега не смята скоро да чуе изпълнението на сватбения марш. Според него не работата е причината  да не се „бракува”, но все пак определено е един от отдадените на живота в комплекса. Независимо от деня и времевия диапазон, амбициозният управител може да бъде видян навсякъде по всяко време и реагира на всички сигнали от персонала и от гостите на хотела.

  За него най- голямото удовлетворение е да получи положителен отзив от гостите на „Гергана”, да благодарят и да се запишат за почивка за следващия сезон. Същото настроение завладява и целия персонал.

                                        

  Да не пропуснем- отделянето на трите хотела – „Мура”, „Славуна” и „Гергана” в зелена зона без достъп на превозни средства се възприема като много добро решение от почиващите. Освен спокойствие и възможност за безопасна игра и движение, въздухът тук е чувствително по-добър и прави почивката още по-приятна и незабравима.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha