Вторник, 30 Април 2024

,,Лудогорец,, отпадна от Шампионската лига след драматичен мач

,,Лудогорец,, отпадна от Шампионската лига след драматичен мач
Публикация   07:04     02 Авг, 2023 /     akcent.bg   /     1363

  "Лудогорец" отпадна от Шампионската лига, след загуба с 1:2 от "Олимпия" (Любляна) в мач-реванш от втория предварителен кръг в турнира. Българският тим напуска надпреварата с общ резултат 2:3.

  Съставът, воден от Ивайло Петев, рухна в самия край на мача в Любляна, въпреки че в по-големи периоди от срещата действаше по-добре.
Кирил Десподов изведе "Лудогорец" напред в 15-ата минута, но Тими Елшник изравни само три по-късно.
      Победното попадение за словенците падна след период на груби грешки в защитата на "Лудогорец". От 83-ата минута българският тим игра с човек по-малко заради червен картон на десния бранител Сон. Испанецът изпусна нервите си и удари с глава играч на "Олимпия".
  "Лудогорец" нямаше и късмет, след като Кирил Десподов удари греда преди края на редовното време, а в продължението вратарят на "Олимпия" се отчете с ключово спасяване.
   За капак в десетата минута на добавеното време Десподов пропусна и дузпа.

След отпадането от Шампионската лига "Лудогорец" продължава в Лига Европа. Почти сигурно съперник там ще е "Астана".

   Мачът в Любляна започна агресивно от страна на домакините, които до 14-ата минута бяха получили четири жълти картона. Вместо това в 15-ата минута Десподов изведе българския отбор напред с единствения му точен удар през първата част.
   Само три минути по-късно обаче "Олимпия" изравни. Това стана след груба грешка при статично положение от страна на играчите на българския отбор и Елшник от воле се разписа.
   След почивката имаше още нерви, атаки и към двете врати, като "Лудогорец" беше малко по-активен. Точно, когато българският отбор играеше по-добре, то Сон си изпусна нервите и удари с глава играч на "Олимпия" в 83-ата минута. Малко след това Десподов удари греда, а словенците натиснаха.
   Домакините направиха два пропуска, но след корнер във втората минута на добавеното време Елшник засече подаване по тревата и реализира - 2:1.
   Драмата беше пълна в добавеното време, когато след преглед със системата за видеоповторения "Лудогорец" получи дузпа. Десподов я изпълни, но вратарят на "Олимпия" спаси.


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha