Понеделник, 13 Май 2024

Данаил Ковачев е предложението на ДСБ Русе за областен управител

Данаил Ковачев е предложението на ДСБ Русе за областен управител
Публикация   09:40     29 Юли, 2023 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     2308

  Както стана ясно късно снощи, на правителственото неприсъствено заседание за областен управител е назначен Данаил Ковачев. Освен полицейската му работа в Иваново и в Две могили, трудовият му стаж преминава  преди това през "Руболт" и "Топлофикация- Русе".

   Роденият през 1971 г. Ковачев е завършил специалност "Студена обработка" на Техникума по механотехника "Ю.А. Гагарин". Продължава образованието си в полицейската акдемия в София. Интересен момент от обучението му там  е издаването на вестник, на който той е главен редактор за известно време. През 1999 г. завършва и право в Русенския университет.

  Новоназначеният областен управител напуска системата на МВР в края на 2011 г. От 8 години работи в регионалния клон на охранителната фирма "Боду сот".

   През март 2017 г. Данаил Ковачев е кандидат за народен представител от 19-ти МИР от листата на "Нова Република". Две години по-късно е в листата за общински съветници на Демократи за силна България ДСБ.

  През март 2020 година Ковачев е избран в ръководството на десните в Русе. Всъщност, експертът по сигурност и юрист е бил предлаган за зам. областен управител, припомнят негови съпартийци.

  Семеен, с едно дете.

 

Тагове : Ковачев , ДСБ ,


Коментари

  •     Читател 

    Биографията на г-н Ковачев,не е от най пълните,дано той да опровергае квотния принцип,който го постави на този висок пост в нашата Област.

Коментирай

   captcha