Вторник, 14 Май 2024

Пътни стратегически проекти като Русе- В. Търново - Маказа са в различна степен на изпълнение и не вървят с нужните темпове

Пътни стратегически проекти като Русе- В. Търново - Маказа са в различна степен на изпълнение и не вървят с нужните темпове
Публикация   06:50     29 Юли, 2023 /     akcent.bg   /     842

Андрей Цеков: Причината е, че години наред с тях е имало неуредици и нерешавани проблеми

   Ключови за екипа на МРРБ приоритети ще бъдат изграждането на стратегически  обекти, осигуряващи свързаността на България с останалите държави, стана ясно от думите на регионалния министър. Това са пътните връзки със съседните ни държави – Видин- Кулата, Русе- В. Търново -Маказа, магистралите „Хемус“, „Европа“ и между Дупница и Гюешево.

   „Тези проекти са в различна степен на изпълнение и не вървят с нужните темпове“, обясни Андрей Цеков, а причината е, че  години наред с тях е имало неуредици и нерешавани проблеми.

   Според регионалният министър пари за ремонти и строителство на пътища има и винаги е имало. „Проблемът не са били парите, а проектната готовност, управлението и контрола. В България през последните години няма обезпечена инвестиционна програма, а за да строим днес, трябва да сме проектирали преди година и да сме възложили обществени поръчки“, посочи още Цеков.

   Той съобщи, че към 30 юни тази година за поддръжка и строителство на пътна мрежа са вложени около 900 млн.лв, а до края на годината са осигурени още 1,6 млрд.лв, които ще бъдат достатъчно.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha