Делян Добрев за мандатност на кметовете- някой се опитва да спечели служебно

Делян Добрев за мандатност на кметовете- някой се опитва да спечели служебно
Публикация   07:59     24 Юли, 2023 /     akcent.bg   /     398

   Дали Делян Добрев подкрепя предложението за ограничаване на мандатността на кметовете до два мандата. Това попита водещият на предаването 12 минути Светослав Иванов председателят на Комисията по енергетика  като представител на ГЕРБ, партията на който има кметове с по 4- 5 мандата.

Не само не го подкрепям. Аз не го и разбирам. Струва ми се, че някой се опитва да спечели служебна победа... Защо ще каже някой на някой успешен кмет като Митко Николов който печели изборите с 60-70 процента в Бургас и преобрази града. Сега изведнъж с промяна на Конституцията ще му кажем: Стига толкова. Бургазлии, изберете някой друг.

   Това ограничава по някакъв начин изборните права на българските граждани... Не става въпрос само за този кмет. Има още редица кметове, които се справят. Затова са избирателите, ако не се справят, сменят го с някой друг.

 И сега колегите  казват- стига им два мандата- отпада Митко Николов в Бургас, Живко Тодоров в Стара Загора, издигат се някои хора, които са непопулярни.

... Аз лично ще разговарям с моите колеги да не подкрепим този текст и се надявам решението на парламентарната група да бъде Не подкрепям.

  Тази сутрин Никола Минчев обясни това предложение с невъзможност да се правят, меко казано, далавери. В същото време каза, че е възможност да обсъдят мандатите да не са два, а три.

  За поне три мандата на кметовете се обяви и кандидатът за кмет на София на ПП-ДБ и "Спаси София", подкрепен от гражданската инициатива "Екипът на София"

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още