Сряда, 21 Февруари 2024

,Музиката на Енио Мориконе от филма ,,Мисията,, в концерта ,,Музиката на Холивуд" на площада в Русе

   ,Музиката на Енио Мориконе от филма ,,Мисията,,   в концерта ,,Музиката на Холивуд
Публикация   15:43     21 Юли, 2023 /     akcent.bg   /     473

   Киното ни пренася в действителност, в която няма как да попаднем. Киното ни кара да мечтаем, киното събужда нашите блянове за красота, за любов и усещането за щастие. Но какво би било изкуството на киното без музиката?

    Палитрата на нашите усещания се изпълва до краен предел и сякаш звездите на летния небосклон заблестяват най-ярко, когато зазвучи филмовата музика. Тогава преживяването става незабравимо!

   Солистите и оркестърът на Русенската опера ще допълнят усещанията и ще изострят сетивата на публиката като провокират всеки един от нас с музиката от любимите вечни филми на лятната „Сцена под звездите“.

   Защото въздействието на киноизкуството не би било толкова голямо и завладяващо, ако във филмите не присъстваше и музиката!

   “Музиката на Енио Мориконе от филма “Мисията” е едно невероятно музикално произведение, което само по себе си може да присъства в световната музикална класика!

   Такива са всички  музикални творби от филмовата съкровищница, които ще чуят русенци в концерта “Музиката на Холивуд” - сподели маестро Владимир Бошнаков, който ще дирижира хора и оркестъра на Държавна опера - Русе!

   В концерта ще вземат участие и любимите солистки на Русенската опера Глория Пенчева и Даниела Караиванова.

    Билети на каса Опера и на

www.ruseopera.com

Тагове : Мисията , филм , ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha