С гласовете на ПП -ДБ, ГЕРБ -СДС и ДПС Димитър Радев беше избран отново да ръководи Българската народна банка. Той ще управлява финансовата институция през следващите 6 години.
За Радев гласуваха 155 народни представители.

   Другият кандидат за поста - Любомир Христов, издигнат от "Възраждане", събра подкрепата формацията на Костадин Костадинов и един представител от "Има такъв народ". БСП, които миналата седмица изненадващо оттеглиха кандидата си Николай Каварджиклиев, не подкрепиха нито един от двамата кандидати.

   След избирането си Димитър Радев обяви, че утре ще номинира за свои заместници Андрей Гюров от ПП-ДБ и Петър Чобанов от ДПС. В момента и двамата са депутати. Гюров бе кандидат за управител на БНБ от ПП в 47-ото Народно събрание срещу Любомир Каримански от "Има такъв народ". До избор тогава не се стигна, защото правителството падна предсрочно. 

   Петър Чобанов пък бе министър на финансите в правителството на Пламен Орешарски (2013-2014 г.), което също си отиде предсрочно заради решението на управляващите тогава да номинират Делян Пеевски за председател на ДАНС.