Успешно представяне на Джамбо 2006, много медали отборно и индивидуално представяне за русенци в Русе

Успешно представяне на Джамбо 2006, много медали отборно и индивидуално представяне за русенци в Русе
Публикация   17 Юли, 2023   /     akcent.bg   /     1296

   Куп медали отново спечелиха стрелците на Джамбо 2006 на проведеното от 14 до 16 юли Държавно първенство, комакин на което бе именно Русе. Първенството бе белязано и с 40-годишнинита от създаването на Българската федерация по стрелба с лък. Участваха повече от 160 състезатели и близо 200 треняри, деятели и др. Поздравление към всички имаше от министъра на спорта и от кмета на Русе Пенчо Милков.

   В първенството взеха 20 стрелци от клуб Джамбо.

В дисциплината компаунд олимпийски стил- мъже Виктор Петров отвоюва първото място. Виктор Банчев остана втори.

Станимир Мажгуров зау третото място при рекърв- мъже 50 +.

 Отборно на рекърв Банчев, Христо Христов и Тервел Чорбаджиев са трети.

  Трето място и за Иван Йотов в 50+ олимпийски стил.

  При девойките олимпийски стил Симон Георгиева е първа.

  Първо място завоюваха и кадетите в олимпийския стил Преслав Милков, Мирослав Петров и Томислав Колев.

 В компаунд- мъже Виктор Петров, Петко Бойчев и Александър Великов са трети.

   Играещият треньор Йордан Джамбазов бе един от тримата на терена, на които им се наложи и получиха адекватна първа помощ от дежурния екип на УМБАЛ "Медика", които са подсигурили състезанието със специализиран екип и транспорт. Той изрази и благодарността си към  ръководството на болничното заведение.

  Българска федерация по стрелба с лък е създадена през 1983г. Неин основател е г-н Тодор Лазаров. Първата стрела е пусната в гр. Велико Търново.

   През 2016 г. на Евопейската младежка купа в Гърция кадетите Иван Банчев, Тодор Пендов и Васко Тодоров стават втори в отборната надпревара. Във Франция, през 2015 г. Атанас Темелков е първият български съдия придобил права за международен съдия на континентално ниво. През 2018 г. в Италия, при младежи на Гранд При Иван Банчев става 7ми, а на Европейското първенство за младежи в Легница/Полша Банчев печели бронзовия медал. България е имала състезатели на няколко олимпиади – в Москава, Барселона, Атланта /САЩ/, Лондон. Олимпийски участници са били Стефан Мляков, Иван Йотов, Явор Христов.

 

 

 Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha