Румъния ускорява подготовката на фериботната линия Русе – Гюргево

Румъния ускорява подготовката на фериботната линия Русе – Гюргево
Публикация   16:10     14 Юли, 2023 /     akcent.bg   /     440

Българският премиер и румънският му колега Йон-Марчел Чолаку са постигнали съгласие фериботът да заработи в най-скоро време, но не са уточнили конкретни срокове.

   Румъния ще ускори подготовката на фериботната линия между Русе и Гюргево. Такъв ангажимент е поела северната ни съседка при днешното посещение на министър-председателя акад. Николай Денков в Букурещ. Възстановяването на транспортната връзка по река Дунав ще позволи интензивният трафик между двете държави да бъде облекчен.

    Българският премиер и румънският му колега Йон-Марчел Чолаку са постигнали съгласие фериботът да заработи в най-скоро време, но не са уточнили конкретни срокове. България вече е изпълнила всички подготвителни дейности за реализацията на проекта. При северните ни съседи предстоят още някои довършителни работи.

   Изграждането на втори мост между Русе и Гюргево е друг важен приоритет на двете държави. „За първи път от доста време Румъния има ясна и категорична позиция, че иска в кратки срокове да се работи по моста“, посочи акад. Денков.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още