Неделя, 8 Септември 2024

„Дунав 2010“ озори „Лудогорец“ на прага на дебюта му в Шампионската лига, след 1:1 с „Бенковски“ в Русе

„Дунав 2010“ озори „Лудогорец“ на прага на дебюта му в Шампионската лига, след 1:1 с „Бенковски“ в Русе
Публикация   15 Юли, 2012   /     akcent.bg   /     493

 

Русенският „Дунав 2010“ изигра първите си две контроли в събота, само 2 дни след началото на подготовката си. В сутрешните часове „драконите“ премериха сили с един от съперниците си в Североизточната „В“ група „Бенковски“ Бяла, който започна летните си тренировки по-рано. Борислав Богомилов си позволи немалко експеримени както със състава, така и с тактиката по време на тази проверка, която заради жегата бе съкратена на 2 полувремена от по около 35 минути. В началото той заложи на Пламен Иванов на вратата. Пред него централни защитници бяха Иван Иванов и Стилиян Петев, между които обаче липсваше желания синхрон. Живко Парашкевов, извел „Дунав 2010“ с капитанската лента, и Денчо Денчев бяха в ролята на крайни бранители съответно отдясно и отляво. В халфовата линия много добри впечатления остави завърналият се в Русе след престой в Сливен и пловдивския „Ботев“ Валентин Веселинов. Редом до него действаха Огнян Брайнов и Даниел Неделчев, а в предни редици бяха Радостин Савов, Васил Каменов и Светослав Недялков. Първата част започна равностойно. След 15-ина минути разузнаване обаче, гостите се възползваха по най-добрия начин от пряк свободен удар на добра позиция в своя полза и откриха с прецизен изстрел на опитния Пламен Петров. „Войводите“ имаха възможност дори да удвоят, след като организираха няколко опасни контраатаки, но Драгомир Драганов и Дамян Дамянов пропуснаха от удобни позиции.

 

 След почивката домакините започнаха в почти изцяло подменен състав. На вратата застана Костадин Илиев, заменен в края от Пламен Сашев, в отбраната заиграха Аднян Джелилов, Георги Георгиев, Борислав Бориславов, Александър Маринов, а в полузащитата и нападението Александър Атанасов, Ивайло Иванов, Илия Ковачганев, Теодор Христов и Валентин Валентинов, като единствено Веселинов изигра цял мач. Това спомогна през втората част русенци да са по-свежи и да надиграват в по-големи периоди своя съперник. Не закъсняха и сериозните положения пред противниковата врата. При центриране в наказателното поле на „Бенковски“ първо Валентинов се размина с топката на 2 метра от голлинията, а опита на Атанасов да добави с глава намери напречната греда. Малко по-късно Радостин Савов навърза отбраната на тима от Бяла и след съприкосновение със съперниковия вратар падна на земята. Главният рефер Ивелин Занев отсъди дузпа, реализирана от Валентин Валентинов за 1:1. До края Веселинов на два пъти имаше възможност да донесе победата на „Дунав 2010“. Стражът на „Бенковски“ обаче показа добър рефлекс и запази равенството, като дори и една от гредите отново бе негов помощник след изстрел на Ковачганев, изведен от Валентинов в наказателното поле на гостите.

 

  Във вечерните часове „драконите“ пътуваха до Разград, където от 20:30 на едно от модерните игрища в новопостроения местен кампус срещнаха в учебна игра носителя на златен требъл в България „Лудогорец 1945“. Контролата се игра при затворени врати, като целта бе „чудото на Делиормана“ да се подготви максимално добре за дебюта си в Шампионската лига тази сряда срещу „Динамо“ Загреб. Ивайло Петев излезе с най-доброто, с което разполага срещу „дунавци“, подсилени с двама от местните юноши. Изненадващо русенци поведоха с гол на Илия Ковачганев, който заедно с Валентин Валентинов тормозеше редовно домакинската отбрана. До края на първата част Александър Барт изравни за тима от Разград, а след почивката Михаил Александров и Димо Бакалов оформиха крайното 3:1 за „Лудогорец 1945“. „Срещата се различаваше коренно от това, което се случи сутринта срещу „Бенковски“. Доволен съм от нашите футболисти, като добро впечатление направиха и двете момчета, които ни преотстъпиха за мача. Те играха в защита, а единия се включи добре и напред след това. Много добри попадения са за школата на „Лудогорец“. Особено единия младеж, който доколкото разбрах е дошъл от Сливен и е само на 17 години. Ковачганев и Валентинов направиха много добър мач също“, сподели Борислав Богомилов.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha