Станимир Станчев: Общината се управлява като семейна фирма, като някои в Италия...

Станимир Станчев: Общината се управлява като семейна фирма, като някои в Италия...
Публикация   19:09     12 Юли, 2023 /     akcent.bg   /     424

Според съветниците от СДС басейнът в Парка ще струва не 14 млн. лева, а двайсет

 
   Нямаме покрив в къщата си, но си купуваме цветен телевизор последен модел. Така описах ситуацията с изграждането на басейна в Парка на младежта и предложението за поредното увеличаване на капитала на дружество “Общински пазари”. То предстои да се обсъди на сесията на общинския съвет утре, а във връзка с нередностите по това и още няколко предложения за решения групата на общинските съветници от СДС дадохме пресконференция пред медиите.
    Станчев показа  документ от от 26-ти октомври 2022 г., в който се казва: Необходимите за проектиране и изграждане на абонатна станция по захранване на плувния басейн финансови средства са в размер на 250 000 лева. Това сме го гласували веднъж миналата година. Тези средства са заложени и ги има.
 
    Сега се предлага докладна, с която за същото се искат 500 000 лв., тоест за едно и също нещо се искат два пъти пари. Ние твърдяхме, че парите за басейна не стигат и това е явно, защото тези съчинения по картинки, които бяха представени на русенци на общественото обсъждане и на съветниците нямат релевантната финансова истинска измеримост.
   
    Въпросът, който от СДС се задава, е колко още пари ще трябва да се дават за този басейн. По техни сметки това, което говорихме преди една година, е за около 20 милиона.
Този кметски екип работи усилено за дестабилизирането на “Общински пазари”, независимо от това какви кървави и сълзливи писма да карат да пише управителя на дружеството Кунчо Кунчев.
 
    В разпределението на материала водеща е икономическата комисия, която го отхвърли. Отхвърли го и комисията по ЗОРС. Много е интересно дали това предложение ще се приема на сесия от управляващото мнозинство?
 
   Това е потвърждение на тезата, че общината се управлява като семейна фирма, като някои фамилии в Италия...
 
    Елеонора Николова припомни, че от групата на СДС настоявахме този басейн да се реализира на терена до мола, където имаше разрешение за строеж. Това сблъска нашите интереси.
 
   “Пенчо Милков, водейки се от детските си спомени, че се е къпал в този басейн, реши, че целият плувен комплекс трябва да е именно в парка с цената на това да се разруши част от парковото пространство. Сега строителството е спряно, защото при това бързане не е догледано, че част от терена най-вероятно ще се окаже частна собственост.
 
    В момента ние пак сме в изходна позиция и с това бързане няма да стигнем доникъде. Разбрахме и за още една шизофренна идея - господин Милков планира да прави парк на мястото, отредено за басейн. Значи ще разрушим парка, за да направим друг парк. Тези идеи се обслужват от управляващото мнозинство, което се състои от партии с изтекъл срок на годност. Това само в Русе може да го видим - ВМРО, което не присъства на национално ниво и БСП, които отзвучават с времето. Това мнозинство се оказа изключително вредно”, коментира Николова.
 
   От групата на СДС посочиха също, че с наближаването на изборите има едно пропукване в управляващото мнозинство. В общинския съвет дебат по същество със специалисти не се води. Там се гласува на инат, категорична бе Николова
Тагове : община , фирма ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha