Трима са задържани с огромно количество наркотици при операция на силистренски криминалисти

Трима са задържани с огромно количество наркотици при операция на силистренски криминалисти
Публикация   18:15     12 Юли, 2023 /     akcent.bg   /     423

Водачът и един от пътниците в автомобила имат множество криминални прояви за престъпления, свързани с наркотици

     Служители на сектор "Криминална полиция" при РУ-Силистра задържаха трима за държане с цел разпространение на наркотици в хода на специализирана полицейска операция срещу конвенционалната престъпност, проведена на 7 юли, съобщават от ОД на МВР Силистра днес. 
   Полицейските действия са предшествани от предварително разследване и оперативно-издирвателна работа срещу наркоразпространението в региона. 
    Около 21:00 часа след изхода на село Айдемир на изграден контролно-пропускателен пункт бил спрян за проверка движещ се в посока Русе лек автомобил "Ауди" с великотърновска регистрация, управляван от 54-годишен. С него пътували двама мъже - на 49 г. и на 36 г. 
   При извършеното претърсване под едната предна седалка бил намерен полиетиленов плик, съдържащ близо два килограма /1948 грама/ канабис. 
   Водачът и един от пътниците имат множество криминални прояви за престъпления, свързани с наркотици и се намират в изпитателен срок на предходно осъждане за идентични прояви. Третият мъж също е известен на служителите на реда с противоправни деяния. 
    Тримата са задържани в полицейския арест за срок до 24 часа, а с прокурорско постановление задържането им е удължено до 72 часа. Образувано е досъдебно производство по чл. чл.354 а, ал. 1, от Наказателния кодекс. 
   Разследването на случая продължава.


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha