Вторник, 14 Май 2024

Георги Ганев: Има сериозна вероятност да не се изпълнят всички приходи в бюджета

Георги Ганев: Има сериозна вероятност да не се изпълнят всички приходи в бюджета
Публикация   08:33     12 Юли, 2023 /     akcent.bg   /     452

По думите му МВР ще получи по-високи заплати, само ако убеди, че ще има повече сигурност

    Според него пари срещу реформи е добър принцип. "МВР трябва да ни убеди, че ще имаме повече сигурност като граждани. Полицаите трябва да осигуряват ред и сигурност на обществото. Ще платим, за да получим точно това. Ще се увеличат заплатите, ако има обществено благо за народа. Подобрена производителност може да е условие за повече пари", заяви Ганев. 

    По думите му приемане на така зададен въпрос на референдума за запазване на лева може да причини много проблеми и забрана за боравене с чужди валути. "При отговор "не" НС трябва да пристъпи към създаване на поне още една валута в България. "Възраждане" могат да сезират КС, питането ще бъде допуснато, а ако въпросът се окаже допустим за референдум, ще започне кампания", посочи той. И допълни, че средата на догодина ще бъде релевантен момент за масирана разяснителна кампания за еврото. А трябва да се обяснят и рисковете при нечленство в еврозоната.

   "Опасението е, че в такъв случай валутният борд може да падне. Затова е важно България да не се отказва от еврозоната", подчерта Ганев.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha