Декан на Медицинския факултет в СУ стана направилият си таен луксозен апартамент в болница "Лозенец"

Декан на Медицинския факултет в СУ стана направилият си таен луксозен апартамент в болница
Публикация   21:22     10 Юли, 2023 /     akcent.bg   /     241

   Бившият директор на болница "Лозенец" проф. Любомир Спасов е избран за декан на Медицинския факултет към Софийски университет "Св. Климент Охридски". Кандидатурата му е одобрена на Общото събрание на факултета с 51 гласа "за", 9 гласа "против" и 20 "въздържал се".

Името на Спасов е свързвано с редица скандали - последният е случаят с луксозният таен апартамент в болница "Лозенец".

   За него стана ясно от разследване на Нова телевизия, което разкри, че в университетското лечебно заведение съществува частен апартамент от 500 кв.м., обзаведен с кухня, работен кабинет, джакузи, сауна и луксозно оборудване. Помещението е било изграден, докато Спасов е ръководил болницата. Той обаче отрече да са влагани средства на болницата и университета и каза, че луксозния апартамент представлява "кабинет с помощни помещения"

   За скандалите в "Лозенец" при управлението на Спасов се заговори още през 2021 г., когато служебният кабинет организира проверка и откри фрапиращи факти - например, че в някои болнични стаи има камери и микрофони, инсталирани от частна фирма.

   Любомир Спасов беше отстранен от бившия служебен министър на здравеопазването Стойчо Кацаров заради данни за фалшиви хоспитализации и за извършването на незаконни трансплантации на органи в държавната болница.

   Въпреки противоречивото минало на професора сега той отново ще заема ръководен пост в Софийския университет. Спасов вече е бил декан на Медицинския факултет при това цели два мандата.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още