Германия открива догодина първия в Европа тематичен парк на Прасето Пепа в Европа

Германия открива догодина първия в Европа тематичен парк на Прасето Пепа в Европа
Публикация   18:13     09 Юли, 2023 /     akcent.bg   /     1058

   Нов парк, посветен на Прасето Пепа, обещава да предложи площадки, наподобяващи декорите от любимия анимационен сериал, както и различни атракции, водни забавления и шоу програми за децата в предучилищна възраст, съобщи компанията оператор на 30 юни, съобщава ДПА.

   Базиран на любимия сериал, който сега излъчва седмия си сезон, тематичният парк се изгражда от "Мерлин Ентъртеймънтс" (Merlin Entertainments) в баварския град Гюнцбург, където вече се намира популярният парк "Леголенд"(Legoland).

   Такъв парк вече съществува във Флорида от 2022 година. Зоните в него са ясно обозначени, пътеките са къси, а атракционните са подходящи за деца на възраст между 2 и 6 години.

   В най-голямата и "дива" въртележка във Флорида, например, Татко Праско взема децата и техните родители в червената си кола по измислен кратък път и ги върти само в кръг.

   Госпожа Зайка, която в сериала често кара училищен автобус, продава сладолед и наема кънки, също си има въртележка в парка - балон, който излита няколко метра във въздуха и бавно се върти в кръг.

   Паркът разполага и с водна площадка и закрито пространство, където голяма плюшена Пепа е на разположение за снимки няколко пъти на ден.

   Освен парка в Гюнцбург, през 2024 година се планира да бъде построен още един парк - в САЩ, в района на Далас, Тексас. В Обединеното кралство, в тематичния "Полтънс парк" (Paultons Park) има зона, посветена на Прасето Пепа с 9 атракции.

   "Мерлин Ентъртеймънтс", компанията майка на парковете "Леголенд", e собственик на още четири закрити атракциона на Прасето Пепа в Китай, както и на два в Италия.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha