Четвъртък, 9 Май 2024

Гешев вече говори за тлъсти комисионни за ,,Южен поток"

Гешев вече говори за тлъсти комисионни за ,,Южен поток
Публикация   06:22     09 Юли, 2023 /     akcent.bg   /     260

Единственото разделение, което можем да си позволим в тези тежки времена е разломът между българофили и българофоби, смята бившият главен прокурор

   Доскорошният главен прокурор Иван Гешев заговори за тлъсти комисионни, получавани от български политици, за да се построи газопроводът "Южен поток". Алтернативната тръба заобиколи Украйна, отвори нов маршрут за руския природен газ към Европа и направи нападението над Украйна възможно.

   Газопроводът, който Европейската комисия спря заради корупционни практики и защото не отговаряше на европейските правила за конкуренция, беше довършен през 2020 г. при управлението на Бойко Борисов с 3 млрд. лв. от държавния бюджет под името "Балкански поток" . Прокуратурата не е разследвала участвалите в проекта. Не беше разследвано и изчезването на пътната карта с "Газпром".

   Дни след като излезе от държавното обвинение Гешев, който работи по свой политически проект, казва, че корупция при строителството на "Южен поток" е имало. "Сред новите активни борци срещу путинизма разпознах онези, които подаряваха овчарки на Путин и строяха Южен поток срещу тлъсти комисионни", написа той във "Фейсбук" по повод визитата на украинския президент Володимир Зеленски в София на 6 юли. Тук Зеленски се срещна с представители на парламентарните групи, подкрепили декларацията за присъединяване на Украйна в НАТО - ГЕРБ, "Продължаваме промяната - Демократична България", ДПС и "Има такъв народ". Между тях беше лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, който преди години подари каракачанска овчарка на Путин.

    Тези хора са преди всичко лицемери и отцеругатели - те не са искрени нито с Путин, нито със Зеленски, още по-малко пък със своя народ, когото са превърнали в заложник на личното си оцеляване и в жертва на техните кражби".

Гешев само маркира темата за корупцията и повече коментира отношението на българските политици към Зеленски. Продължава да обвързва факта, че е загубил поста си ( отстраняването е поради уронване на престижа на съдебната власт) със заканата си да арестува Путин, ако стъпи на българска земя.
Тагове : Гешев , поток , ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha