Четвъртък, 19 Септември 2024

Проект обновява училищната библиотека на НУИ „Проф. Веселин Стоянов"

Проект обновява училищната библиотека на НУИ „Проф. Веселин Стоянов
Публикация   07 Юли, 2023   /     akcent.bg   /     174

   В продължение на изпълнение на проект, финансиран от Национален фонд  „Култура“, специалисти от Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе поставиха началото на изграждане на автоматизирана библиотечна система за училищната библиотека при Национално училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“.

   За период от два месеца беше поставено началото на изграждането на библиотечен каталог, достъпен онлайн, който към края на м. юни 2023 г. включва 10956 библиотечни документа. Богатият фонд от нотни издания ще бъде удобно достъпен за всички преподаватели и възпитаници на училището. Изградена е и база данни, включваща учениците и преподавателите, което ще сложи край на аналоговото раздаване на книгите.

   Работата по проекта продължава и през м. юли и ще бъде възобновена през септември, след края на ваканцията. Библиотеката вече е оборудвана с необходимата техника, която ще направи възможен този технологичен скок.

   Проектът в финансиран от Национален  фонд „Култура“ по „Програма за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински културни институти ‘22“.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha