Ново приложение на Меta ще конкурира Twitter

Ново приложение на Меta ще конкурира Twitter
Публикация   08:07     07 Юли, 2023 /     akcent.bg   /     891

Twitter съди Meta заради новото приложение

   Заради ново приложение Twitter обмисля да съди Meta като част от Facebook. В сряда бе активирано приложението Threads, което се

   Американски медии твърдят, че изпълнителният директор на Meta Марк Зукърбърг вече е получил писмо от адвокатите на Twitter, в което се твърди, че Meta наема бивши служители от платформата на Илън Мъск.

      Компанията собственик на Facebook, Meta, пусна новото си приложение, с което ще се конкурира с Twitter - на 6 юли, четвъртък, съобщи BBC.Приложението се нарича Threads и е достъпно за предварителна поръчка в Apple App Store, ще бъде свързано с Instagram. 

   Този ход е поредният в съперничеството между шефа на Meta Марк Зукърбърг и собственика на Twitter Елон Мъск, отбелязва BBC.

   Според постовете им в социалните мрежи, двамата се съгласиха на физическа схватка, въпреки че не е ясно колко сериозни са намеренията им действително да проведат двубой.

  Графично новото приложение прилича на Twitter, а компанията го описва като "текстово базирано приложение за разговор". Става ясно също, че това ще бъде безплатна услуга - и няма да има ограничения за броя на публикациите, които потребителят може да види. 

   Междувременно "Туитър" съобщи, че популярното потребителско табло за управление TweetDeck след 30 дни ще стане платено. Според наблюдателите по този начин Мъск се опитва да принуди потребителите да се абонират за платената услуга на "Туитър" -  Twitter Blue . 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha