Сигналът за замърсяване с отпадъци в Западна промишлена зона на Русе е основателен

Сигналът за замърсяване с отпадъци в Западна промишлена зона на Русе е основателен
Публикация   15:42     05 Юли, 2023 /     akcent.bg   /     252

Извършена е проверка на всички обекти от площадката на бивш завод в Русе

   Експертите на РИОСВ-Русе извършиха контролна проверка по два сигнала за замърсяване на площи около предприятие за хлебопроизводство в Западна промишлена зона на град Русе. На място е установено наличие на хартиени и  пластмасови отпадъци, както и негодно за употреба тесто. Ферментационните процеси са причина за наличие на неприятни миризми и инсекти.

    На оператора са дадени предписания за незабавно почистване на замърсените площи.

   За установеното нарушение на Закона за управление на отпадъците на собственика ще бъде съставен акт.  

  Експерти на РИОСВ-Русе извършиха  инвентаризация на обекти, намиращи се на площадката  на бившия завод ТПК „Електорметал“, на територията на Западна промишлена зона в Русе. 

   На място са установени три  автосервиза, промишлена пералня, складове и цех за рекламни материали. Всички имат сключени договори за наем с настоящите собственици на площадката, но нито един обект не притежава необходимите разрешителни документи съгласно екологичното законодателство, както  и не е постъпвала информация за дейността им в екоинспекцията.

   На фирмите са дадени предписания със срокове да приведат дейностите си в съответствие с екологичното законодателство, което подлежи на последващ контрол.   



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още