Пеевски: Само мога да се усмихна на политическия проект на Гешев

Пеевски: Само мога да се усмихна на политическия проект на Гешев
Публикация   13:46     05 Юли, 2023 /     akcent.bg   /     297

Изглежда за Гешев Пеевски е по-страшен от Борисов, смятат политолози

   Само мога да се усмихна на политическия проект на Иван Гешев. Този лаконичен коментар направи в кулоарите на парламента депутатът от ДПС Делян Пеевски относно обявяването на сдружение „Справедливост за България“.

   Вчера бившият главен прокурор обяви създаването на движение, което по собствените му думи ще бъде "гражданско, родолюбиво и справедливо, основано на националното достойнство, християнската етика и български семейни традиционни ценности". 

   Днес в ефира на Euronews Bulgaria Мария Карагьозова от „Справедливост за България“ уточни, че засега това не е политическа партия, но има намерение да се превърне в такава. И да участва на местните избори тази есен.

   Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов реагира с изказването, че „досега поне 20 политически проекта са започнали изцяло на мой гръб“ и не е чул от Гешев нито дума за президента Румен Радев или за ДПС.

   Според политолога проф. Анна Кръстева изглежда, че в очите на Иван Гешев Делян пеевски е по-опасен, в сравнение с Бойко Борисов. Бившият главен прокурор е вдъхновен от италианската операция „Чисти ръце“, смята друг политолог – Цветанка Андреева.



Коментари

  •     Читател 

    Няма страшни олигарси,има лабави закони с много вратички.

Коментирай

   captcha