Две възпитанички на Спортното училище бяха отличени за прива Спортист на месеца

Две възпитанички на Спортното училище бяха отличени за прива Спортист на месеца
Публикация   19:30     03 Юли, 2023 /     akcent.bg   /     783

Двете единайсетокласнички се състезават за Спортен клуб по борба „Дунав“ – Сливо поле.

    „Изключително съм радостен, че на мен се пада честта да отличавам всеки месец ученици от Спортното училище. Вие не сте само успешни спортисти, а пример за останалите русенски младежи.“

         С тези думи посрещна днес кметът Пенчо Милков Азра Мустафова и Сара Ахмедова. Двете единайсетокласнички от СУ “Майор Атанас Узунов” се състезават за Спортен клуб по борба „Дунав“ – Сливо поле. Те станаха спортисти на месеца за май и юни на русенското училище.

         Азра Мустафова се класира на пето място на Европейското първенство по борба в Тирана, Албания, в категория до 46 килограма в средата на юни. 

         Сара Ахмедова е шампион на България за 2023 г. в категория до 69 кг. при кадетките, като младата русенка е без загубени технически точки, побеждавайки с „туш“. Спортистката на „Дунав“ завоюва престижното четвърто място на Балканското първенство през 2022 г. в Букурещ. През май по време на Балканиадата по борба за кадети и кадетки, което се проведе в гр. Серес (Гърция), Сара Ахмедова си тръгна със сребърен медал

    Спортистките разказаха за трудностите, които преодоляват по време на състезанията, както и за бъдещите си планове и участия.

     На срещата присъства и директорът на Спортното училище Евгени Недев, чиято е и идеята за ежемесечното награждаване на изявени ученици. Целта е да се отличават не само титулувани състезатели, но и тези, които са показали отлични резултати в учебния процес.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha