Четвъртък, 9 Май 2024

Фотоси от изложба, посветена на 50-я юбилей на Свинекомплекс Голямо Враново, станаха част фонда на Националната библиотека

Фотоси от изложба, посветена на 50-я юбилей на Свинекомплекс Голямо Враново, станаха част фонда на Националната библиотека
Публикация   17:49     30 Юни, 2023 /     akcent.bg   /     452

Вихрен Димитров: Красотата на българската природа е силата, която може да ни обедини

  Фото-изложбата „Зад усмивката на безвремието”  представи двадесет фотоса в централното фоайе на Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий” в столицата в началото на седмицата.  В тях са уловени необятните измерения на красотата на българската природа, уловени от фотографа Николай Ковачев.

   Десет от фотосите вече са подарени на Библиотеката, а другите 10- на катедра „Туризъм”  на Софийския университет.

  Изложбата е посветена на 50-годишния юбилей на Свинекомплекс Голямо Враново под мотото „По- вкусна е само мечтата”.  Красотата на българската природа е онова голямо нещо, което трябва да ни обединява. Затова потърсихме и намерихме тази тема, сподели пред Акцент.БГ изпълнителният директор Вихрен Димитров.
  Културното събитие откри директорът на библиотеката  доц. д-р Красимира Александрова.  

   Гости на събитието бяха представители на Асоциацията на месопреработвателите  и нейният изп. директор д-р Диляна Попова, на Асоциацията на свиневъдите и председателят и Димитър Михайлов, бивши и настоящи политици, бизнес партньори и представители на столични медии.

  Присъстващите  оцениха изискания коктейл, на който бяха поднесени класни вина от 6 бутикови изби в страната и разбира се, запомнящите се с уникален вкус колбаси и деликатеси, производство на Голямо Враново.

Николай Ковачев е любител фотограф, преподавател по Екология в Русенския университет.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha