Тихомир Безлов: Взривовете в Карнобат са трудно обясними като случайност

Публикация   08:46     27 Юни, 2023 /     akcent.bg   /     286

   „Това, което виждаме от вчера, е трудно обяснимо като случайност. Инциденти във военни заводи и складове за военна продукция обикновено ги обяснявахме с проблеми в технологията, човешка грешка, несъобразяване на собствениците с условията… След тази вълна от обяснения, някъде от 2020 г. се появи тази хипотеза, че вероятно има участие на чужди служби и инцидентите не са случайност, а предизвикани.“

   Това каза в студиото на Euronews Bulgaria Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията относно взривовете в Карнобат.

        Ето какво още сподели той:

   Ние нямаме някакви директни доказателства, имаме симптоми и индикации. Преди почти една година имаше подобен инцидент в същия склад на г-н Гебрев в Карнобат. Ако се погледне във времето, инцидентите от различен характер, които бяха свързани с г-н Гебрев, също са твърде голям брой, за да са резултат от някаква случайност.

   Самият опит за убийство на г-н Гебрев, на неговия син, на неговия изпълнителен директор, са в групата, където вече нещата са доказани.

   Имаше и други инциденти във военни заводи, но само г-н Гебрев си позволи да коментира в посока руска намеса и руско участие.

   Карнобат е едно сравнително малко градче. И ако имате добра агентура в района, би трябвало да имате някакви идеи какви движения се случват там.

   Някои западни анализатори наричат Пригожин „ходещ мъртъв човек“. Тяхната прогноза е, че при такова унижение, което Путин претърпя, неговата съдба е еднозначна.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha