Вторник, 14 Май 2024

Община Иваново дава пример за устойчиво развитие и подкрепа на бизнеса

Община Иваново дава пример за устойчиво развитие и подкрепа на бизнеса
Публикация   08:59     24 Юни, 2023 /     akcent.bg   /     243

Лидерите в индустрията на Балканите се срещат през юли в София

   Лидерите в бизнеса на Балканите ще бъдат отличени от деветото издание на Балканските бизнес награди, които отново ще представят добрите примери в индустрията, предприемачеството, иновациите, екологичните решения и устойчивото развитие.

 Церемонията Balkan Business Awards 2023, организирана от международната платформа Global Leaders, ще събере най-успешните в бизнеса на 14 юли в 5-звездния хотел Hyatt Regency Sofia.

   Партньорите на събитието ще направят номинации в различни категории, за да представят успехите и неограничените възможности на индустрията на Балканите, която се справи с поредната тежка криза – война на границите на полуострова.  

Сред финалистите, определени от международно жури, е малката община Иваново, която ще бъде безспорен конкурент в категория „Малка община с принос в развитието на бизнеса в региона“, съобщава http://dartsnews.bg

   Благоприятното разположение и наситеността с природни и културни забележителности, превръщат общината в привлекателен център за инвестиране и развитие на бизнес. За създаване на оптимални възможности да се случи това, общинска администрация – Иваново насочва усилията си към подобряване на инфраструктурата, като през последните години е ремонтирана около 30% от цялата улична мрежа. Неуморно се търсят проекти и програми за осигуряване на финансиране за рехабилитация на общинските пътища и ВиК-мрежа. Значителен успех е постигнат в резултат на дългосрочна кореспонденция, срещи и разговори, свързани с получаване на средства за ремонт на общинския път RSE 1108, представляващ основния достъп до Археологически резерват „Скални църкви Иваново“.

   Общината съдейства активно на граждани и представители на бизнеса, предоставящи туристически продукти. 
Днес в населените места в границите на общината функционират 38 места за настаняване, от които един хотел, два семейни хотела, 11 къщи за гости, 17 стаи за гости, един апартамент за гости и 4 бунгала. От началото на 2022 г. до момента са издадени общо 164 разрешения за строеж на физически и юридически лица, значителна част от които са за изграждане на фотоволтаични централи. По този начин общината се стреми да насърчи производството на възобновяема енергия.
 
   Ръководството на Община Иваново, както и цялата администрация, дава пример с устойчивото създаване на благоприятни условия на живот и на труд, включително чрез развиване на регионалната икономика. Местната власт е насочила усилията си към привличане и задържане на инвестиции за обезпечаване благополучието на местното население.
 
   Иваново се намира в Североизточна България, в Дунавската равнина и административна област Русе. В административните граници на общината са включени 13 населени места, което поставя общината на второ място по брой населени места в областта.
В скалите край старото село Иваново, сред живописната долина на река Русенски Лом, са позиционирани Ивановските скални църкви. Световна известност имат стенописите в църквата „Св. Богородица“. Техните високи художествени качества са причина за включването им от ЮНЕСКО в списъка на световното културно наследство.
 
   Партньори на събитието са Българска Търговско Промишлена Палата, Българо-Турската Търговско-индустриална Камара, Гръцко-Българска Стопанска Камара, Българо-Македонска Търговска Камара, Бизнес Магазин Албания и други.


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha