Събота, 9 Декември 2023

Мъжът трябва да плати сметката на първа среща

Мъжът трябва да плати сметката на първа среща
Публикация   15:54     21 Юни, 2023 /     akcent.bg   /     492

   Кой трябва да плати сметката на първа среща?

   Всеки път, в който този въпрос изникне, започват словесни пунически войни.

   В ерата на #MeToo все повече жени в стремежа си да се докажат като "силна, независима, сама си носи торбите, сама си сменя крушките, знае какво е винтоверт" още при вида на папчицата със сметката отривисто вадят портфейли, банкноти и карти.

   След което разиграват истински цирк - почти подскачат на стола си и светкавично поемат от ръцете на шашнатата сервитьорка сметката, за да не вземе някой да ги помисли за меркантилни.

   Стига се дори до извращения, при които жената, в мъката си да доказва неща, които никой не иска тя да доказва, плаща цялата сметка. Сигурно за един мъж няма "по-скопяващо" преживяване...

   Други, при въпроса кой трябва да плати сметката на първа среща, започват да цитират учебници по етикет, които никога не са чели, а предполагам не са и виждали на живо.

   Според въпросните учебници този, който е поканил, поема и ангажимента да заплати сметката. От това трябва да си вадим извода, че ако жената, в опит най-накрая да се види на живо с някой муден Tinder герой, задължително плаща масрафа накрая.

   Да е мислила, преди да кани, нали така?

   Трети се опитват да гледат философско-математически на нещата. Това означава, че когато касовата бележка пристигне, всеки чинно вади смартфона си, намира функцията "Калкулатор" и смята какво и колко е изпапал и изпил.

    Пълни глупости! Повтарям, пълни глупости! На първа среща мъжът трябва да плати сметката.

   Няма значение кой кого е поканил, това е мислене на дребно. 

   Няма значение колко е изяла и изпила ТЯ, при положение, че повечето жени на първа среща ядат колкото врабчета и цяла вечер чоплят една салата, за да не ги вземат за лакоми (преди да изнесат вече споменатата постановка с портфейла и парите, за да не ги вземат и за алчни).

   Драги господа, не бъдете от ОНЗИ тип мъже. Онези мъже, които много им се свиди да платят една вечеря. Които водят жените на първа среща в McDonald's, за да проверят дали тя не е златотърсачка. Които, докато тя си поръчва, ако все пак сте в нормално заведение, смятате наум колко ще се "оръсите" накрая.

   Бъдете кавалери - отваряйте врати, дръпнете ѝ стола да седне, не ѝ позволявайте дори да вади портфейла от чантата си, камо ли да плаща. Ще направите впечатление, повярвайте ми.

    Драги дами, рядко излиза нещо добро и достойно за връзка от мъж, който още от първото ви виждане си прави тънки сметки.

   Не е признак на меркантилност да се надявате, че той ще плати "Цезара" и двете чаши вино, които сте си поръчали. Не е признак на слабост, че къртите зловещи кинти като ИТ в Бизнес парка, но все пак предпочитате поне на първа среща да ви почерпят.

   Спрете със срамежливото вадене на портфейла с цел да не ви вземат за меркантилни, нека сме честни - той няма да обеднее от една вечеря.

   А ако все пак ви вземе за меркантилна, просто защото искате да се почувствате дама за една вечер, ами... значи не е вашият човек.

Тагове : сметка , среща , мъж ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha