Четвъртък, 9 Май 2024

ТСК- Русе за втора поредна година домакинства на Държавното по щанги

ТСК- Русе за втора поредна година домакинства на Държавното по щанги
Публикация   14:29     21 Юни, 2023 /     akcent.bg   /     492

   Русе за втора поредна година е домакин на Държавното лично първенство по вдигане на тежести. От днес повече от 300 щангисти от всички области на България участват в надпреварата, която се провежда в „Канев център“ на Русенския университет „Ангел Кънчев“ и ще продължи до неделя. Домакин на първенството е Тежкоатлетически спортен клуб – Русе /ТСК/ с председател доц. д-р Кирил Панайотов. Инициативата се реализира с подкрепата на Община Русе.

   Сред състезателите на държавното първенство са представители на русенските клубове ТСК – Русе, Тараненко и Ученическа спортна школа. Първия ден стартира най-многобройната група – момчета до 13 години, в която заявки са получени от 94 състезатели. Те ще излъчат шампиони в категориите до 30, 35, 40, 45, 49, 55, 61 и +61 килограма. Вече са ясни и първите победители в категорията до 30 килограма. Златото отиде при Александър Нгуен от „Херкулес“ – София, бронзът бе отреден за Христо Василев от „Асеновец – Асеновград“, а трети стана русенецът  Димитър Батаклиев от „Тараненко“. Утре на подиума ще излязат момичетата до 13 години, кадетките до 15 и 17 години и девойките до 20 години. Третия състезателен ден на подиума излизат кадетите до 15 и 17 години. В събота ще се състезават юношите до 20 години и жените, а в неделя се очаква изявата на най-добрите състезатели на България – мъжете. На подиума се очаква да излязат и шампионите Ангел Русев, Божидар Андреев, Валентин Генчев, Габриел Маринов, Иван Димов, Васил Маринов и Христо Христов.

   Входът за всички състезателни дни е свободен, а надпреварата се излъчва във Фейсбук страницата на Тежкоатлетически спортен клуб – „Русе“ – https://www.facebook.com/RuseTSC и в Youtube.

  Сред гостите на днешното официалното откриване бяха зам. областният управител Детелина Ачева, заместник-кметът по устройство на територията на Община Русе Магдалина Илиева, която връчи поздравителен адрес от името на кмета Пенчо Милков на председателя на ТСК – Русе доц. д-р Кирил Панайотов, директорът на Ученическата спортна школа Мая Петрова, Лъчезар Иванов от Община Русе, началникът на I РУ към ОДМВР в Русе гл. инспектор Пламен Първанов, деканът на факултета по обществено здраве и здравни грижи към Русенския университет проф. д.н. Никола Събев, треньорът на националния отбор и олимпийски шампион Иван Иванов, легендата сред щангистите Янко Русев, както и още редица известни имена от родния спорт.

Тагове : турнир , щанги ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha