Вторник, 30 Април 2024

Прост тест за съвместимост: Кои връзки нямат бъдеще?

Прост тест за съвместимост: Кои връзки нямат бъдеще?
Публикация   08:28     20 Юни, 2023 /     akcent.bg   /     352

Хората не могат да бъдат 100% еднакви, но е много важно да имате общи цели от общ план

   Прост тест ще ви помогне да разберете дали любовта ви с определен мъж ще бъде успешна и трайна. За да направите това, е необходимо честно и безпристрастно да анализирате връзката за скрити проблеми, които могат да доведат до раздяла.

Всички възможни скрити проблеми са описани по-долу. Психолозите казват, че колкото по-малко от тях, толкова по-добра е съвместимостта ви с мъжа. Ако резултатите от анализа оставят много да се желае, опитайте се да продължите търсенето на идеалния партньор, като използвате инструкциите стъпка по стъпка.

            Липса на общи цели

Разбира се, хората не могат да бъдат 100% еднакви. Всички искаме различни неща. Но е много важно да имате общи цели от общ план: например, желанието за деца, за бизнес заедно, да отидете на пътуване…

Всичко друго не е толкова важно. Ако някой иска да си купи нов компютър, да се научи да свири на китара и да бъде повишен, това зависи от него. Той може да има стотици планове и интересни идеи. Но в случай, че визията му за бъдещето на връзката е различна от вашата, тогава това е много лош знак. Например, той не иска деца, а вие искате. Той иска да се премести в друга държава, но вас нещо ви задържа у дома. За мнозина това не изглежда толкова важно, но психолозите казват, че е много сериозно.

          Проблеми в отношенията с околните

   Жената не общува с приятелите на мъжа си, а той има проблеми в отношенията с родителите ѝ. Да, можете да живеете и така, но вероятността такава връзка да бъде успешна е много малка.

   Има два варианта. Или всичко опира до лошата съвместимост на самите партньори, или е чиста случайност. Трябва да се доверите на интуицията си. Във всеки случай, ако връзката вече е преминала на по-високо ниво (живеете заедно, женени сте, имате деца и т.н.), тогава всичко е наред, вероятно е случайност. Но ако се срещате отскоро, тогава вероятността от раздяла в бъдеще е доста висока.

           Голяма разлика във възрастта

По тази тема са проведени огромен брой проучвания, по време на които е определена рамката за нормална възрастова разлика. Една жена е добре да бъде по-възрастна от мъжа с няколко години, а мъжът може да бъде по-възрастен от своята жена с най-много 7 години.

Разбира се, важно е да се вземе предвид възрастта като цяло. Ако и двамата партньори са много млади (и двамата под 22-23 години), тогава е по-добре да са на една и съща възраст или мъжът да е година-две по-голям. Не е лесно да се предвиди идеалната съвместимост по отношение на възрастта, така че е по-добре да не приемате този критерий за решаващ.

   Той изглежда като един от първите

   Много хора забелязват, че любовните истории се повтарят в живота им. Дамите често избират мъже със същия тип външен вид и характер. Те смятат, че това е някаква магия, машинации на Съдбата. Всъщност, истината е, че поведението им винаги привлича един и същ тип мъже.

   Ако новият човек донякъде прилича на предишния, тогава и любовната история ще е подобна. Например, партньорът е пристрастен към алкохола или да е мързеливец, агресор, типичен ревнивец и т.н. Тук е важно да преразгледате поведението си и да се опитате да намерите някои черти на характера, които са магнит за лоши връзки. В противен случай лошите взаимоотношения ще се повтарят отново и отново, докато не се отървете от навиците си.

    Наличието на недостатъци, които не могат да бъдат толерирани

Човек, който залага, няма да се промени. Поне не и от само себе си. Изисква се съзнателно решение и воля. Животът с такъв човек ще бъде като кошмар, когато любовта изчезне. Същото и с алкохолика, безработния, тиранина, женкаря и т.н.

Твърде много жени правят грешката да избират за свой съпруг някого, когото никога не биха избрали, ако не бяха заслепени от чувствата. И точно тези жени след 20 години брак казват: „Как можах да пропилея най-хубавите си години с него.“

Така че, колкото повече съвпадения имате, толкова по-малка е вероятността този мъж да разчитате на силен брак, семейство и добри отношения. Много е добре, ако нямате съвпадения по нито една от точките, но това пак не означава, че можете да се оставите на течението. И в този случай ще трябва да укрепвате връзката и да работите върху нея през целия си живот. В противен случай корабът на любовта ще потъне.

      Автор: Лора Костова, happy-woman.bg.

 

 
 

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha