Четвъртък, 9 Май 2024

Министър Гвоздейков: Ревизията в Министерството на транспорта ще обхване периода от началото на годината

Министър Гвоздейков: Ревизията в Министерството на транспорта ще обхване периода от началото на годината
Публикация   07:51     19 Юни, 2023 /     akcent.bg   /     243

   Ревизията в Министерството на транспорта ще обхване периода от началото на годината, а не само последните три месеца. Това заяви в ефира на NOVA ресорният министър Георги Гвоздейков.

   Той обясни, че в петък има спрени поръчки за железопътния транспорт, а тази седмица ще спре и други. Причината била нарушени процедури. „Има заложени за изпълнение неща, които намяме ангажимен по ПВУ, те трябва да бъдат финансирани от държавния бюджет и го натоварват”, каза Гвоздейков.

   Процедурата за подвижен състав не била преминала през становище на Фонда на МФ. Имало заложено за изграждане на 4 ремонтни бази на територията на страната, но нямало информация нито колко ще струват, нито откъде ще се вземат парите.

   От петък той има и назначени зам.-министри – в ресорите жп транспорт, воден транспорт и телекомуникации и съобщения.

   "Основният критерий, който съм търсил, е експертизата", каза Гвоздейков. Заместник-министрите не били политически ангажирани, увери министърът.

   "Инж. Бисер Минчев поема жп транспорта. Той има дълъг опит в НКЖИ. Водният транспорт е поверен на Анна Натова. Тя също е с голям опит в ДП "Пристанищна инфраструктура. Григорий Григоров поема телекомуникациите. Именно на него ще се разчита да реши проблемите в пощите", заяви министър Гвоздейков.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha