Вторник, 30 Април 2024

Русе отбеляза Деня на предизвикателството със спортни демонстрации и томбола с награди

Русе отбеляза Деня на предизвикателството  със спортни демонстрации и томбола с награди
Публикация   08:50     17 Юни, 2023 /     akcent.bg   /     288

    Русенски спортни клубове и граждани се включиха в днешното отбелязване на Деня на предизвикателството. На грeбната база в Лесопарк "Липник" гражданите имаха възможност да се докоснат и опитат различни спорове и да спечелят много награди.

         В събитието се включиха Спортен клуб по академично гребане „Локомотив“ Русе, Спортен клуб по кану-каяк „Локомотив“ Русе, Спортен клуб „Компас-Крос“, Спортен клуб по корабомоделизъм „ЗМС Иван Маринов“, Спортен клуб „Триатлон – Далян“.

         Председателите на клубовете разказаха повече за дейността си, а състезателите направиха демонстрации на всеки от спортовете, в които се включиха и непрофесионалистите. Всички, практикували поне 15 минути от дадения спорт, получиха талони за участие в томболата с награди.

         Любителите на спорта бяха приветствани от зам.-кмета Магдалина Илиева и областния координатор към спортното министерство Елеонора Гурбанова.

         Събитието бе организирано от Община Русе с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта и Българската федерация "Спорт за всички". Националната спортна проява се провежда за 30-и път в цялата страна и цели да насърчи и популяризира системните занимания с физически упражнения и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната  възраст, пол, социален и здравен статус.

         Проявата е в изпълнение и на Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР'2021 -2024” и програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha