Вторник, 21 Май 2024

Депутатът Иван Белчев не бил замесен в нелегален износ на гориво за Украйна

Депутатът Иван Белчев не бил замесен в нелегален износ на гориво за Украйна
Публикация   13:18     16 Юни, 2023 /     akcent.bg   /     417

Русенският градски екоактивист е подозиран в изготвяне на фалшиви ADR сертификати, които са били използвани за изнасяне на дизелово гориво извън България.

   Наскоро се появи информация, според която депутатът от партията "Продължаваме промяната – Демократична България" Иван Белчев е предмет на разследване от страна на прокуратурата и има за цел уронване на името на народния представител, предвид водената от партията му политика и кандидатура му в местните избори в Русе наесен.
  
   Според жълтият вестник "Уикенд", цитирана от русенските медии Анонс и Русе Нюз, Белчев е подозиран в изготвяне на фалшиви ADR сертификати, които са били използвани за изнасяне на дизелово гориво извън България. Въпреки това, след проведена проверка, обвиненията срещу Белчев се оказаха неверни.

   Анонимният "сигурен източник в държавното обвинение" посочил Белчев като един от ключовите фигури в мащабната схема. Според източника, депутатът от Русе се занимавал с издаването на фалшиви ADR сертификати, позволяващи на цистерни да изнасят гориво през страната. Освен това, вестник "Уикенд" свързал Белчев с друга схема, свързана с нелегален внос на украинско зърно.

   След изследване на твърденията и обвиненията обаче, се установи, че информацията е грешна и обвиненията срещу Белчев - неоснователни.

   Според обществената информация, Иван Белчев е уважаван член на своята общност и парламентарна група. Той е IT специалист и дългогодишен обществен деец, който има значителен принос за развитието на града си и страната.

  Сега се очаква пълно разяснение от вестник "Уикенд" относно начина, по който са били събрани и представени тези твърдения. Важно е медиите да изпълняват своята роля като надеждни източници на информация и да проверяват фактите си преди публикация.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha