Четвъртък, 16 Май 2024

Мартин Димитров: Изпращането на Пеевски в конституционната комисия не беше правилен ход от страна на ДПС

Мартин Димитров: Изпращането на Пеевски в конституционната комисия не беше правилен ход от страна на ДПС
Публикация   06:55     11 Юни, 2023 /     akcent.bg   /     295

   “Демократична България” преследва една и съща цел от самото си създаване и ще търси съгласие за конституционна реформа с всички парламентарно представени политически сили, защото именно така се решават проблемите и безконтролността. Това заяви народният представителот “Продължавамеп ромяната - Демократична България” МартинДимитров и подчерта, че обединението ще направи всичко възможно промените в Конституцията на България да ѝ осигурят нов обществен договор и фундамент.

   “Съдебната реформа, която “Демократична България” много отдавна предлага, предполага навсекимусвоето. Разговорът с всички парламентарни групи е единствениятвъзможен начин. Ние не можем да кажем на дадена група: “Пратетени тези хора, защото само тях харесваме”. Това, че ДПС изпратиха Делян Пеевски в конституционната комисия не беше правилен ход и затова гласувахме “против” и “въздържал се”, изтъкна Димитров.

   Депутатът заяви още, че безпрецедентното управление на служебното правителство на РуменРадев е изправило България пред огромен риск задълбочаващата се политическа криза да се превърне в институционална. Според Димитров единствената алтернатива е тъкмо създаването на редовно правителство. Той подчерта, че Народното събрание вече приема закони по закъснелия План за възстановяване и устойчивост и решава част от бюджетните проблеми, удължавайки бюджета.

   “Заедно с колегите от “Продължаваме промяната” предприемаме много внимателен подход, задабюджетниятдефицитдабъдедо 3% и тази, и следващатагодина. Това е абсолютната и сигурна гаранция на българските граждани, че пенсионерите ще си получават пенсиите, ще има инвестиции, държавата ще се развива добре и ще плаща заплатите, които зависят от нея”, заключи Димитров.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha