Вторник, 30 Април 2024

Благотворителна двучасова хоротека събра над 600 танцьори от Играорци, софийските Еремия и други танцови формации от Русе

Благотворителна двучасова хоротека събра над 600 танцьори от Играорци, софийските Еремия и други танцови формации от Русе
Публикация   08:06     10 Юни, 2023 /      Текст и снимки: Румен НИКОЛАЕВ   /     428

8096 лева бяха събрани за изграждане на детска площадка за деца с увреждания

   Под мотото „Да пренесем доброто с хорото“ танцова школа „Играорци“ и най-голямата школа по народни хора в София „Еремия“ проведоха благотворителна хоротека в помощ на деца с увреждания и младежи в неравностойно положение.

   Инициатива се реализира в партньорство между ръководителя и хореограф на най-голямата школа за народни танци в Русе Богдан Донев и колегата му от софийската школа Ивайло Георгиев. Събитието, което събра над 600 танцьори на площада пред сградата на Община Русе, се състоя под егидата на кмета Пенчо Милков, който приветства стотиците ентусиасти.

  Тази хоротека е едно мащабно събитие, в което софиянци участват с 430 танцьора, Играорци сме 200 души и какво се вижда, колеги и други граждани също участваха в този танцов празник. Сред участниците и гражданите урни даваха възможност да даде колкото прецени за каузата. А тази кауза предложи кметът Пенчо Милков- да се направи в Парка на младежта фитнес за деца с увреждания, като изпълнителят е поел ангажимент да го изгради безплатно, каза Богдан Донев пред Акцент. БГ.

  “Изключително се радвам, че организирате тази инициатива в Русе. Каузата е благородна и нека всички да я подкрепим, защото като общество трябва да застанем до децата със специални потребности, които имат нужда от подобен вид спортни площадки”, обърна се към присъстващите кметът Милков.

  В близост до сцената бяха поставени дарителски кутии, като организаторите призоваха русенци и всички участници в хоротеката да се включат в каузата.

Инициативата под мотото „Да пренесем доброто с хорото“ събра 8096 лева за изграждане на площадка със спортни съоръжения за деца с увреждания и младежи в неравностойно положение в Парка на младежта.

   До момента танцова школа „Еремия“ са танцували в Пловдив, Самоков, Търговище, София и още много градове, като само преди месеци заедно с плевенския клуб “Северняците” събират над 7600 лв. в помощ на децата, настанени в центрове от семеен тип в гр. Плевен.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha