Понеделник, 29 Април 2024

Кметът награди русенската тенис надежда Александър Митев

Публикация   14:25     09 Юни, 2023 /     akcent.bg   /     276

   Кметът на Русе Пенчо Милков отличи днес вицешампиона по тенис на България Александър Митев. Русенският спортист на Тенис клуб „Приста 2011“ се завърна от Държавното лично първенство за юноши и девойки до 16 г. в Хасково, където се класира втори. За своя успех на корта той получи парична премия от общината.

   “Отличните успехи днес ще те научат как да даваш най-доброто от себе си и утре, когато ще имаш повече отговорности и за хората, разчитащи на теб”, каза кметът.

   На срещата присъстваха бащата и треньор на тенисиста - Стефан Митев, заместник-кметът на Русе Енчо Енчев и председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев.

         Младата надежда на русенския тенис постигна редица успехи през последните месеци.

   През април той стана финалист в Държавния турнир до 16 г. в Бургас. На международния турнир “Prista Cup Ruse U16 2023” през май в Русе Александър Митев постигна 4 поредни победи, като бе финалист при момчетата. С тези постижения русенският тенисист се изкачи на първото място в националната ранглиста в своята възрастова група.

         Състезателят на Тенис клуб „Приста 2011“ сподели, че иска да продължи да предизвиква себе си, участвайки в международни и национални турнири. Целта му е да затвърди позицията си на топ тенисист.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha