Едновременна атака срещу президента Румен Радев и срещу бъдещите управляващи от коалициите ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ отправи Корнелия Нинова:

„Чухте ли изказването на президента Радев? Не? А би трябвало. Днес президентът направи най-острото изказване, той се позиционира като водач на опозицията и войната срещу това правителство. Не виждате ли, че тези разправии и това задкулисие дава аргументи на бащата на хаоса в България? Ето върху това мислете“, заръча тя по време на дебатите по избора на правителството „Денков-Габриел“.

   Именно БСП е партията, която издигна и подкрепи Румен Радев за президент. 

   Нинова визира думите на Радев преди началото на заседанието, че новото мнозинство „е предало избирателите си и е зачеркнало изборите“. Председателят на БСП се засегна от думи на Любен Дилов-син от ГЕРБ, че тя самата в последния момент се е отказала да участва в управленско мнозинство, стресната от случващото се около главния прокурор и заплахата му да „измете политическия боклук“.

   „БСП е единствената партия, в която прокуратурата е влизала в опит за вътрешнопартиен преврат. Прокуратурата ме вика на разпит и ме кара да предавам призовки на колегите си по повод разследване защо Кирил Добрев е изключен. На вас такова нещо не ви се е случвало, защото досега г-н Гешев ви пазеше. И вие си го ползвахте. Нещо между вас се обърка, не е наша работа, вие си знаете. И сега главният прокурор реши да проведе операция „Чисти ръце“. А вие решихте с противоконституционни методи да спрете тази операция. Защото реши да разкрие цялата истина за вас“, отсече Нинова.