Събота, 9 Декември 2023

Повече от 200 участници показаха свои ретро автомобили и мотоциклети на парад в Русе

Повече от 200 участници показаха свои ретро автомобили и мотоциклети на парад в Русе
Публикация   16:57     03 Юни, 2023 /     akcent.bg   /     486

   Повече от 200 участници се включиха в парад на ретро автомобили и мотоциклети, който се организира днес в Русе. Това съобщи за БТА председателят на авто-мотоклуб "Русчукъ" Десислава Василева, която заедно с общинската фондация "Русе - град на свободния дух" е организатор на събитието. 

   В парада се включиха собственици на ретро автомобили и мотоциклети от България, Румъния и Сърбия. 

   "В деветото издание има 226 участници и това е рекорд за нашия парад. Има три автомобила от Сърбия и 25 от Румъния. Всички превозни средства са впечатляващи, защото техните собственици са вложили много труд, енергия и емоции, за да изглеждат в това състояние и да радват и малки, и големи", каза Василева. 

   Сред участниците е и Валентин Дойчинов, който колекционира ретро возила. Той се представя на парада с реплика на "Мерцедес" от 1928 година. 

   "В България няма такъв оригинален автомобил. Може би и на Балканите няма. Моята реплика е пластмасово изпълнение и е по-скромна като бюджет. Положителното на репликата е в това, че поддържаш съвременен автомобил, а визията е от онова време", каза Дойчинов. 

   Той обясни, че негови ретро автомобили участват и в различни филмови продукции. Изработил и превозно средство, което в рамките на 30   минути може да се преобрази в три различни возила - като четириместен, двуместен състезателен автомобил и като товарен пикап. 

   Организаторите на парада бяха подготвили и съпътстваща програма с музикални и танцови изпълнения. Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha