Русе ще отбележи Деня на детето с различни инициативи

Русе ще отбележи Деня на детето с различни инициативи
Публикация   30 Май, 2023   /     akcent.bg   /     379

   По случай Деня на детето 1 юни Община Русе е подготвила много прояви за отбелязване на празника.

   Забавленията за малки и големи започват от 10:30 ч. на алеята пред хотел „Дунав“. Там общинските детски градини, представители на Държавната агенция за закрила на детето, Сдружение „Рализ-Бализ“ и Сдружение „Дворецът на децата“ ще представят своите сръчности и умения в ателиета под наслов „Празник на детето“.

         От 11 ч. до Съдебната палата Общинският детски център за култура и изкуство ще зарадва русенските деца с Общоградски празник „Пъстра въртележка“. Игри, музика, забавления, награди и много усмивки очакват всички деца. В концертната програма ще се изявят Формация за модерен балет „Мираж“, Детска вокална група „Слънце“, Фолклорен ансамбъл „Русчуклийче“, Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Зорница“, Школата по салса „Ля росса“, Балетно студио „Арт денс класик“, „Клуб по спортни танци „Настроение“ и Студио за модерен балет при ОбДЦКИ. Водещ на детския празник ще бъде актьорът от Държавния куклен театър Димитър Пишев.

Пред Съдебната палата ще бъде разположена специализирана техника на полиция и пожарна, която може да бъде разгледана от най-малките и техните родители.

         От 18 ч. в Парка на младежта ще има концерт на съставите на Общинския младежки дом. По време на събитието ще се разиграе и викторина, включваща въпроси от различни области за деца, както и предизвикателства - да кажат гатанки или стихотворения. В концертната програма ще се включат съставите на Общинския младежки дом Спортен клуб по ушу "Калагия", Танцово студио "Импулс", Мажоретен състав "Екстрийм", Фолклорно танцово студио "Зора", Студио за поп и джаз пеене "Икономов" и Вокална група "Приста".

         Държавна опера Русе ще представи балета "Ян Бибиян" от 17 ч. в Доходното здание. Спектакълът е по едноименния детски фантастичен роман на Елин Пелин и е подходящ както за деца, така и за техните родители. Билети за балета могат да бъдат закупени на каса Опера.

 

 Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha