Най-добрите ретро автомобили от България и Румъния отново са в Русе

Най-добрите ретро автомобили от България и Румъния отново са в Русе
Публикация   29 Май, 2023   /     akcent.bg   /     405

    На 3 юни в Парка на младежта ще бъде открито 9-ото издание на „Парад на ретро автомобили Русе 2023“. Събитието се организира от Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и Авто-мото клуб „РУСЧУКЪ“, и ще събере собственици на автомобили от България и Румъния.

   Сборният пункт ще бъде от 9:30 ч. на кръговото кръстовище при Паметника Альоша, откъдето автомобилите и мотоциклетите ще бъдат насочени към мястото за паркиране. От 10 ч. на алея „Перистери“ ще бъде официалното откриване, където любителите на класическите возила ще имат възможност да разгледат и да се снимат с уникалните превозни средства.

   Организаторите са подготвили богата съпътстваща програма с изпълнения на Боби Големанов - вокал, Диан Максимов - китара и Евгени Марков - китара. Мажоретен състав „Екстрийм“ към Общинския младежки дом с ръководители Вероника Миланова и Петя Бонева и Детска вокална група „Слънце“ към Общинския детски център за култура и изкуство с ръководител д-р Наталия Константинова ще се грижат за емоциите в обновения крайдунавски парк. Благодарение на партньорството с „БДЖ – Пътнически превози“ ЕООД, всички участници в „Парад на ретро автомобили Русе 2023“ ще имат възможност да посетят Музея на транспорта.

   Изкуството и ретро автомобилите ще бъдат обединени отново чрез работилници за деца. Образователен център “Дворецът на децата” ще забавлява най-малките. Със специални конструктори и богато въображение те ще имат възможност да изобретят различни превозни средства.

   Автомобилите и мотоциклетите, участващи в парада, ще се включат в надпревара за различни награди. Освен традиционните подаръци за всички, те ще се съревновават и за четири уникални награди, изработени специално за тях от русенски скулптор:

•        Награда на кмета на Община Русе

•        Награда на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“

•        Награда на Авто –мото клуб „РУСЧУКЪ“

•        Награда на публиката

   Организаторите са предвидили и други награди, а победителите ще бъдат определени от жури, в което ще влязат експерти в областта на ретро автомобилите.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha